Me se to zatim chova naprosto priserne a docela bych potreboval poradit co s tim.
Na AP je PCI Atheros (TP-Link). Antena ASD-17. Je urcena jako uzky sektor pro 3 klienty za sebou, zatim mam jednoho a ten na ni jde lehce mimo osu, ale jen cca 8st. Vzdalenost AP-klient je 230m.
Klient je triportova airca, 1m kabelu RF400 (pigtail primo na N) a ASD-17. Posledni openwrt.
Na AP mam signal 32 a airca ma signal 20. Pro testovani jsem dal vykony naplno, abych overil ze tam problem neni. Airka se vetsinou slinkuje na 6Mbit, obcas 12. I kdyz nastavim natvrdo 54Mbit, chova se to porad uplne stejne.
Kdyz z AP pingam na airku normalnima paketama "ping 10.193.122.42 -i0", jede to jak vino, rtt 2.5ms, bez ztrat.
Ovsem jakmile sten spoj zatizim: "ping 10.193.122.42 -i0 -s 1000". rtt leti k tisicum a ztratovost 60%.
A co je nejhorsi, ruseni tady temer neni. Skenoval jsem na obou stranach a byly zabrane jen 3 kanaly. Zkousel jsem vsechny volne kanaly 100-140 i 36-64 a na vsech se to chova vicemene stejne. Kazdopadne ping je k nicemu, kdyz to jakykoliv stahovani vcetne speedtestu totalne polozi.
Mam airky se starym fw (2.4 jadro, jednu mozna i s novym 2.6) ale vse na 2.4Ghz a nemuzu si je vynachvalit, ale tohle me vazne stve, je to pro nekolik baraku, naslibovali jsme jim megabity a ted je tam nemam jak dostat.
Takze pridam reseni: Uplne stacilo tam nahrat starsi verzi r88. Nastavil jsem wifi, pridal "ath_ahb countrycode=616", nastavil IP a uz to pinga krasne kolem 1.5ms a protahne 2Mbyte realne smerem AP->airca.
Nezmenilo se, co vim tak je uplne stejny, pajel jsem tam ty dratky uplne stejne. Maximalne rychlost a parametry tty rozhrani. Vim ze jsem najednou v minicomu musel parametry zmenit, ale mozna mi jen zmizelo nastaveni...
mate nekdo rychlostni testy posledniho buildu(o kterem jsme se bavili par postu zpatky). jenom jednou se mi z toho podarilo vytahnout cca 7Mbit, ale klient po cca 400MB vytuhnul. jinak rychlost kolem 2Mbit, coz je docela bida. tak premyslim, cim to.
nizkou rychlost posledniho buildu na stare jedno-portove airce muzu jen potvrdit, myslel jsem ze je to tim ze do toho jeste pouzivam ebtables ale neni, rychlost max 5Mbit ale spise 2-3, jinak po prehozeni na orig fw do wds rychlost 15Mbit i vice..
Ja mel na triportove velke problemy s novym openwrt na 2.6 jadru. Prenosova rychlost mizerna, vic nez megabit jsem z toho nedostal. Vratil jsem se k r88 s 2.4 jadrem a ejhle, 20Mbit.
-----------------------------
to henri: konfigurace routujiciho klienta zde
jeste jsem chtel napsat, ze pro vetsi rychlost pomuze snizeni vykonu. nevim, proc, ale pri 20dBm je rychlost 80-100KB/s. pri nizkem vykonu je zminovanych "az 8Mbit/s".
btw dneska se mi z toho podarilo vyzdimat 10Mbit. tak si zacinam rikat, ze to asi potrebuje poradne vyhnit nebo je to jako s motorem u auta? prvnich 3500hodin nehonit na plny vykon?
co se madwifi-0.9.3 tyce, tak mi prislo docela buggy.