ok, to zni dobre.... hele ale bohuzel jak uz jsem rikal, od zitra do pristi nedele tady nebudu. napisu az se vratim. jo a mas tam nejakej mesicni limit nebo ne? a pro kolik lidi je to sdileny?
Navrhuji v mapě CZFree Uhlan vzhledem k tomu že, se veřejně distancuje od CZFree spláchnout do NON-CZF. celkem bych uvažoval i o Jižáku, žiřžkovu,a říčanech. Důvod zajímá je víc levný internet než propojování se v rámci CZFree což neokecá nikdo z nich. Kvůli stokoruně podělali celkem zajímavý projekt propojení určitě ne na nějakejch dementních SVM. Zdravím Karel
panove karel opet rozviril diskuzi kolem spoje mezi hmnetem a jmnetem, rozhodne bych rad nechtel rozpoutat nejaky flame ale rad bych prolomil virtualni zamky k teto akci.
1) spoj raptik -- jizak je out (je pretizeny a spoj by nebyl moc kvalitni)
2) spoj raptik --- jmstanda -- tento spoj by byl asi nejlepsi a nevice kvalitni, je totiz nejblize k hornim mecholupum
3) spoj raptik --- mh4 --- tento spoj nevim jestli by sel pac je otazka jestli je tam jeste z raptika vubec videt
cili jestli tak moc chcete delat spoj na jmnet a byly jste ochotni dodat hw tak ja bych mel na to cas to fyzicky propojit.
BGP by uz mohli dodelat ty co to ovladaji.
Můj osobní názor:
- nefunkčnost je důsledek nepříliš velkého zájmu obou stran
- na financování obou stran linky asi momentálně nemáme volné prostředky, ani to není naše největší priorita (tou je momentálně přeměna páteřních linek v rámci HM na 5G - už z velké části hotová), na jednu stranu myslím že ano (mám dokonce pocit, že potřebný HW by se našel někde volný).
Mimochodem, jaký je stav linky Gookin - Kyje? Zdá se mi, že už měsíc nejede.