Ahoj,
měl bych takový dotaz:
od svého poskytovatele přijímám signál směrovou anténou.
Zajímalo by mě jestli existuje nějaké zařížení, teré mi udělá AP, tak že přijme signál z antény a zároveň bude tvořit router pro připojení jednoho PC pomocí UTP kabelu a Notebooku pomocí WiFi. Abych nemusel pořirovat zvlášť router a AP.
Koukal jsem po různých zařízeních OvisLink, Linksys, Asus a když jsem se na něj dotázal tak mi řekli že to nepůjde, protože ty antény jsou uvnitř propojené.
Porkud s tímto máte někdo zkušenost, nebo znáte vhodné zařízení pro můj účel prosím podaďte.
Děkuji
No mě jen přišlo že na to že potahnu jen jeden PC s noťasem extra, ale asi máte pravdu jak tak tady na to koukám :-)
A co by tedy bylo ještě nutné k tomuto dokoupit aby to dělalo to co požeduji. Já s tím to zařízením nemám vůbec totiž zkušenost.
Signál přijímám pomocí směrové antény, která se připojuje pomocí N-Female konektoru.
Mám jednu IP čili potřebuji aby to routrovalo,
pak aby mi to po bytě vysílalo WiFi signál pro noťas a ten abyšel pomocí MAC hlídat nebo šel zašifrovat.
Jo a ještě jedna věc.. do toho se taky nějak IP a DNSka nějak nastavujou? jako je třeba u klasického AP které se tam nastavuje přes web
díky
Děkuji hapi a petr_bear za Vaši snahu a čas :-)
čili koukam, že jste oba spíše pro mikrotik :-) než pak jak uvedl petr_bear druhou variantu 2 MiniRoutery
z hlediska finančního by to vyšlo asi levněji, ale zase ten mikrotik by měl být lepší :-)
Mikrotik by neměl být problém sestavit, spíše to pak nastavit, protože jsem to nikdy nedělal. To se dělá pak taky přes web jako např u toho MiniRouteru?