Sice mimo tema, ale kupoval jsem pred casem neco hodne levnyho. Po mylne informaci kterou z webu rychle stahni (tedy ze ma web management) jsem koupil ovislink fsh2400N, chyba nejvetsi. Chci po tom jen shodit porty na 10FD pro ronji a nic, data skrz nej proste netecou. Lidi hlasej ze se na 5 minut treba port odmlci a ze nemaj net. No hruza. Nikdy vic. Mng soft pro wokna se mi nepovedlo rozjet ani na 3 kompech, nakonec zabral konzolovej soft pro linux, kterej ovsem neumi ulozit data, switch se misto toho resetne a anstaveni je pryc, tak mam kazdy 3 minuty test a kdyz neni, tak se nastavi.
Blizko uvedene cenove relace doporucuju se podivat po znacce Planet. Mame na pateri WSW-2401A, od nasazeni od kvetna 2006 zadnej problem.
U serveru mame 3Com 3226T, cca 3roky, zadny problem.
Cisco 2950 nam lezi jeste na stole. Na VSE kolejich pouzivaji take Allied Telesyn.
Urcite doporucuju pri investici do paterni site trosku pritlacit a zvolit overenou kvalitu, klidne o neco drazsi. A nebo power management, aby bylo mozne kdyztak restartnout
Naše alliedy jsou FS750 a FS950. Bohužel trunky nepoužíváme, takže to potvrdit nemůžu. IGMP to nepodporuje ... to je pravda.
S Vlanama dle mě problémy nejsou (používáme). Problémy v komunikaci s jinými switchi potvrdit taky nemůžu, ale jinak je na nich zapojeno docela výběr - různé síťovky intel, 3com i realtek myslím, routerboardy, wrapy a alcomy.
Co HP 2626? 24x10/100+2x1000 dual personality, dozivotni zaruka, vymena NBD (neozkouseno), nove firmwary tez zdarma ... cena cca 11k s dani, ale asik by sla sehnat i levneji ... z myho pohledu patri tydle prvky k nejcasteji nasazovanym k zakaznikum (kdyz opominu cisco) a snad nebyla jeste ani jedna reklamace ci vypadek pokud si dobre pamatuju ...
No jestli je cena za navstevu 2k, tak je ten rozdil po trech navstevach zpatky Fakt kde jsou nasazeny tak jsem je od nakonfigurovani a dovezeni k zakaznikovy nevidel. A jinak je to podle me idealni pomer cena/vykon, Cisco sice nabidne jeste trosku vic, ale zase si to uz necha krvave zaplatit ...
Tím pádem by mu mohlo stačit HP proCurve 1800-24G. Taky okolo jedenácti a je to plnogigo. A když už nic, tak se na něj dá dobře nadávat :-) Ale je s nima naprostá spokojenost.
Osmnactistovkova serie ma pokud si dobre pamatuju jen webmanagement a ne plnohodnotnou konzoli. Vim, ze pozadavkem byl prave jen web, ale konzole je konzole Osobne bych se drzel za ty prachy spis te 2626-tky a ozelel ten gigabit, ktery stejne nebude mit vyuziti. Ale je to jen osobni nazor, s temadla nizsima seriema nemam zadny zkusenosti, pro me je ta 2626-tka nejnizsi pouzitelny switch