v dnešní době opět uvažuji o nasazení na určité spoje ronju (které jsme nahrazovali 5Ghz spoji :-) )
Možná je to tu ve fóru, ale už to pročítám hodinu a už nemůžu dál :-) tak se zeptám, snad mě neukamenujete :-)
Jestli jsem to dobře pochopil existuje 25mbit verze ronji? Existuje nějaké bližší info?
I kdyby 10 mbit povětšinou stačí, ale obrovský problémy nám dělalo přepínání ronji a zálohy. Jak toto řešíte? rád bych aby to nebylo poznat že to přepíná :-) Když jsme ještě měli ronji, tak to kámoš na linuxu řešil dynamickým routováním, ale při hardcore testu ( vypnutí ronji ) to nějak blblo, nebo přepnutí bylo pomalý atp.. jen bych se chtěl zeptat na SPOLEHLIVÉ možnosti zálohování :-)
:-) Právě když jsem navrhoval přepínání pomocí měření napětí na ronje tak se mi kámoš celkem vysmál že se to tak nedělá, že se to vošéfuje přes dyn. routování :-)
Začnu asi stavět nějakej modul na přepínání. Ještě musím vymyslet komunikaci s mikrotikem :-) Všude kde máme bezdráty máme nasazenej mikrotik.
Oki.. díky za info, ted budu prosazovat přepínání na zálohu podle průběhu napětí :-)
Chci se jen zeptat, ta 25mbit verze, existuje nějaké bližší info? Nepochopil jsem zdali to bude volně dostupné jako ronja, nebo zda to bude dostupné pouze jako hotový výrobek?
S případě, že by to bylo jako open-source projekt, mohu do něj nějak přispět. 25mbit bude rozhodně velký důvod nahradit 5Ghz za novou ronju.