ES3526XA nebude mít problém s firmware ohledně nabůtování ale se sítovým napájením z UPSky nebo agregátu který nemá specifický průběh rozvodné sítě, ono totiž spojení ES3526XA+SFP na stole funguje i se simulací trasy, chyba se projevuje až v servrovně(jediné místo kde se projeví) tam se musí při zapnutí vytáhnout SFPčko a po nabůtování zastrčit, pak jede.
Díky všem za tipy, sešlo se jich více než dost, mám o čem přemýšlet. Je vidět že se mi vyplatilo tohle vlákno založit a snad to bude užitečné i pro ostatní.
Kdysi jsem tady tak trochu doporučil FS750 od AlliedTelesyn. Sice tady všichni řešíte vysoké teploty, ale i nad nízkými je třeba se zamyslet ... Teď nám na jednom velkém nodu (plechové silo) o půlnoci vyhodili elektriku. Venku mohlo být tak mínus patnáct, né-li víc. A v tom sile ne o moc víc. V bedně začalo místo pěti stupňů nad nulou mrznout jak sviňa (záznam ale nemám) a tenhle switch to neustál. Doma po rozmrznutí ale koukám, že je naprosto v pohodě - jenom se vyresetoval do defaultu. V konfiguraci byl výchozí stav i s heslem. Nechápu a pokud bych to neviděl, tak nevěřím.
Kdyz uz se to zase trochu rozjelo, taky pridam trochu masa do mlynku. Na zacatku jsem zminoval ovislink s WIN managementem. NIKDY VIC. Pak jsem vzal nejaky TPLink uz s WEB managementem. Taky letel. Parodie na nastavonani rychlosti, umi jen "negotiation 10-FD", takze bez autonegace s ronjou bezi jen 10-FD. NIKDY VIC. Pak mame HP2626. Jednou jsme ho zapnul a od te doby o nem nevim a tehdy jsem ho koupil novy asi za 6000.
Nedavno jsem koupil z druhy ruky dell powerconnect 3024 (24+2G/2GBIC) a podle managementu taky velka spokojenost. Zatim mi bezi jen bez managovani. Rozhodne jsem koupil dobre.
Měnit hodnoty autonegace umí málokterý switch (z lacinějšího konce spektra). Ale umí nastavit rychlost natvrdo. A to i ten SL2210web. 10 half, full, 100half, 100full. Tedy buď autonegace kompletní, nebo jedna jediná rychlost bez autonegace. Nezkoušel jsem, jestli to fakt funguje, ale rozhodně to tam je jako možnost. Stejně se chovají i jiné switche.
A pokud vím, tak přesně tohle potřebuješ pro ronju - nesmí tam být autonegace.
Do 5kKc se sice jeste asi nevejdu, ale pouzivam z druhe ruky vetsinou Cisco 2950G-24 (24x100MBit, 2x GBIC) a zatim plna spokojenost. Mame tady zatim na optice v provozu tech switchu 10 (nektere z nich jsou 48port, jeden je 3550-12G), v brzke dobe pribudou dalsi 4ks... a zatim jsem s tim nemel zadny problem
Jeduny problem byl, ze mi u jednoho switche uhorel napajeci kabel (ale to nebyla chyba switche ale nejakeho poskozeneho kabelu) - rano nic nefungovalo, prisel jsem do serverovny a klasicky elektronicky smrad, vyhozeny jistic, rozbehlo se vsechno az na tenhle switch. Ve switchi jsem vymenil zdroj z jineho kusu a az pri strkani zpatky do racku jsem zjistil, ze ten privodni kabel je nejaky seskvareny ;-)