Chtel bych se zeptat jestli nekdo nevi jestli jde nejak nakonfigurovat dvoji pripojeni na internet resp. dve karty (ethernet a WiFi) s tim ze na WiFi je Freenet, v XP home - ja nevim rozsah IP adres na internet smerovat na ethernet a Ipcka freenetu na WiFi...
zatim mi to pripada ze ten system o tom nikdy ani neslysel :-)
1. převedení Internetu do vnitřní sítě. WiFi karta se nastaví na příjem s AP a v Sí?ových připojeních se pro ni zapne v upřesnění sdílení pro další uživatele v síti Ethernet. Výstupní karta do domácí sítě dostane adresu IP 192.168.0.1 a bude se chovat jako server DHCP. Další PC nastavená pro příjem adresy DHCP dostanou adresy počínaje 192.168.0.2 a dále.
2. možnost - paralelní chod -používám konkrétně k posílení
Internetu, když je to na CZF špatné. Přihazuji modem a tak překonávám období, kdy je spojení s CZF chabé. To lze libovolně za chodu připojení.
WinXP umožňují podlně uvolňovat a zakazovat definovaná sí?ová propojení bez nutnosti restartů. Čili za chodu lze libovolně přecházet mezi jednotlivými zdroji Netu. WinXP Home jsou plně dostačující.
dik vsem,
takze jestli jsem to pochopil tak zustanu u povolovani a zakazovani pripojeni a je to - jak prostee - uz jsem se bal ze by to slo nejak slozite nastavit :-)))
chtel jsem se zeptat na ten bat soubor s nadefinovanim rozsahu freenetu na wifi;
z helpu k prikazu route jsem nak nepochopil jak mam nadefinovat IP pro ethernetkartu vzhledem k tomu ze IP prideluje provajdr (UPC) a meni se (obcas)
ja teda vlastne nevim co tam mam napsat :-)
jestli byste mel nekdo energii napsat priklad toho radku pls - to by byla parada
mam tri sitovy karty
ethernet1
- upc internet vse prideluje server
ethernet2
- lokalni sit resp. PC to PC sdileny pripojeni internetu - definovany IP
- WiFi - pridelena IP Freenet - muze nemusi byt definovano ostatni - taktez pripojeni na internet - taktez sdilene- nemusi byt
peknej bordel - je naka sance ze by zaroven slo byt pripojen na UPC internet (ethernetkarta) a Freenet (Wifi)
tak se mi zadarilo za vydatne pomoci nekolika lidi :-) napsat tu jednu radku v bat souboru a ulozit to do registru, uz to jede
jeste jsem se chtel zeptat ze same rozezranosti na ty dve internetova pripojeni a jejich doplnovani - ale ono je to asi nesmysl - jedno je pridelena IP druhy za routrem pres Freenet
Takhle lze v XP přidat všechna možná připojení i třeba jako do notebooku na cesty a kombinovat přes přihlášení a klienty.
Uvolnit sdílení jde ale jen na jednom s nich v daném okamžiku.
Klikaci reseni:
Podivej se do vlastnosti toho sitoveho pripojeni do freenetu, vlastnosti protokolu IP a vymaz policko "Vychozi brana".
Pak musis pouzit tu radku, co postnul Misul, aby to routovalo do freenetu.
Pokud mas freenetovou adresu pridelovanou DHCP... tak mas problem.
V radce to odhaduju na:
route -p add 0.0.0.0 mask 255.255.255.255 192.168.0.0
Nemuzu/nechci to zkouset - mam ve Windowsovem pocitaci jen jednu sitovku.