Cau,
chtel bych se zeptat, jestli je to bug nebo featura meho WLAcka.
mam WLAcko v modu Managed a nevim co, nevim proc, ale vcera si za provozu vytuhlo a odmitalo komunikovat. Nez jsem nasel seriovku, prepajel napajeni, provedl milion restartu, rozmlatil asi 3 hrnicky a 4 talire o zed a pripojil seriovku, tak bylo vsechno ok. Rikal jsem si, ze asi nejaka anomalie. Ale dneska po zapnuti opet. Sice jsem nestihl vcas pripojit seriovku, ale cas 30minut. Tech 30min by ukazovalo na odmlceni kvuli radaru(Martine, prosim, nekomentuj). Spoj je na 5.6GHz, coz ma k radaru daleko. Nicmene i takove TEWko po 1.5roce zacalo trpet utkvelou predstavou, ze vidi radar na 5.7GHz(dle meho nazoru maximalne bordel) :(
Otazka tedy zni - muze to byt zpusobeno tim, ze se pri zapnuti provadi v madwifi scan pasma a dojde k, s nejvetsi pravdepodobnosti, nahodne detekci nejakeho jineho trafficu a odstaveni zarizeni na 30min? Setkal se nekdo s necim takovym na owrt / madwifi?
pandau,
musíš použít vlastní skript nebo případně - ale tady je to jedno protože je watchdog spuštěn s parametrem nowayout=1 - jednoduchého démona. V podstatě stačí zapisovat v intervalech kratších než 35s do /dev/watchdog, metod je vícero, nejjednodušší zřejmě bude něco jako:
ale chce to odzkoušet, ze zkušenosti vím že vteřina nemusí být vždy vteřinou....
všem
zkoušel někdo / zabýval se někdo myšlenkou - nahrát squashfs verzi molekulova openwrt do 2MB TEW-510ky případně do 4MB verze pokud ji někdo máte? Já tu mám dvě 2MB verze a jakmile někdo zručnější z našeho sdružení zbastlí seriový kabel zřejmě neodolám pokušení a vyzkouším to. Ty TEW-510ky a podobné krabky jsou do značné míry shodné s 5000AP a etc. , takže by to s troškou snahy mělo jít.
Molekulo
pokud by jsi měl zájem portovat Openwrt na některou z těch dvourádiových krabek, můžeš počátat s mou pomocí coby testera a případně i co se týče nějakého toho psaní kódu a kromě toho bychom mohli i darovat nějaké ty krabky pokud by byl zájem. Jednu s 2MB flashky a jednu s 4MB třeba. Neváhej mne případně kontaktovat.
Zdravím,
díky různým okolostojíčnostem jsem si smazal balíček uclibc. Samozřejmě AirCA šla jen do prvního restartu a pak už nic. Nepomahá ani přeskočení startovacích skriptů. Ba co hůře, AirCA si myslí, že je "v pořádku" a nepokouší se nahrát nový firmware přes TFTP. Zkoušel jsem si "zbastlit" sériový kabel ale přes Hyperterminál se mi nepodařilo nic zobrazit. Nejsem si proto jistý, jestli se konzole nezobrazí pouze v případě chybně nahraného FW.
Chtěl bych se proto zeptat zkušenějších diskutujících, jestli se konzole zobrazí vždy, abych se kdyžtak ubíral správným směrem nebo jestli není jiné řešení situace.
Díky za rychlé, vlastně velmi rychlé odpovědi. Procvičovat flashování v plánu nebylo :-) Už jednou jsem potřeboval TFTP server, ale to nebyl potřeba kablík a nebyla to moje vina.
Při připojení napájení se wifi LED nerozsvítí, na ARP dotazy nereaguje. Jedině se rozsvěcí LED u síťového kabelu po připojení. Na TFTP si taky nešáhne.
Loopback testem je myšleno co? Resp. jak to je proveditelný s takhle tuhou AirCAou. Procházel jsem to tu a nic k tomu nezjistil.
Tak nakonec se povedlo přeflashovat AirCAu, OpenWRT naběhlo, ale jen pokud byly přeskočeny inicializační skripty. Jakmile došlo na wifinu, nekomunikovala ani po síti. Evidentně se jedná o HW chybu, neboť po naflashování orig. FW se AirCA dokola restartuje a výpis z konzole končí právě u wifiny.
Ještě jednou chci všem poděkovat za rychlé odpovědi, udržovaly ve mě naději, že se AirCA rozjede (není moje) :-)
Proc bych mel? U klientu v zatim jeste ne totalne zarusenem prostredi (na 10 kanalu cca 5 zabrano - odhadem) udelam vetsinou 2Mbyte a u jednoho 3Mbyte. To mi bohate staci.