Ahoj, tak jak jsem to tak četl, tak mi to připomíná jeden můj probém s RB. V mém případě teda funguoval obecně "divně" :-) výměna samotného RB problém vyřešila. Tipuju na nějakej HW problém v řadiči miniPCI na tom RB - tváří se ok ale nejede ok. Jestli můžeš prubni ještě jinej RB. :-) to je tak jediný. Reklamace proběhla ok.
Co se týče antén a odrazu - u mikrotiku jsem ještě takovej problém neměl. Podle síly signálu se to vždycky chovalo tak jak se to na daný signál mělo chovat. To je právě věc co se mi na mikrotiku líbí :-).
tak mi to nedalo a vzal sem PPC na nej dal mikrotika a zkusil brigde, takze je asi opravdu v prdeli ten RB133 coz je fakt fajn protoze cbudu cekat v I4 mesic nez mi ho vymenej,
EDIT: vsechno hedn jede, na tom rb se mi nespoji ano OSPF a to ani kdyz tam ten bridge nedam
hm fajn a zavadu na RB133 kterej neni schopnej vydrzet spojenje v bridgi na pockani asi nevyresite ze jo? to se zvedavej co tamty lidi na tom AP budou mesic delat bez netu
Doporučil bych pujčit si zatím jinde jinej :-) Bohužel tě osobně neznám a máme to k sobě dost daleko, ale snad by jsi to s těma lidma nějak dal dohromady ne :-) dyt rb stojí 1700,- Myslím že to není zas tak hrozný aby jsi měl pak jeden navíc. No.. je to už na tobě, technický problém je evidentně vyřešen.
mohl by mi někdo prosím poradit s celkovým nastavením mikrotiku. Bude fungovat jako router s bezdrátovým přístupem pro uživatele.. měl by tam být klasicky dhcp server, povolování podle mac adres, omezování podle mac adres, nebo podle rozsahu ip adres co dava dhcp...
pomohlo by mi zda by šlo poslat nějaký backup již takhel nastaveného mikrotiku.. ja už to pak podle toho odkoukam a naučím se..