Jsem schopen a ochoten pomoci s
- instalaci a konfiguraci Linuxu vcetne site (neumim tu HW cast od karty dal),
firewallu, statickeho routeru, NAT a sifrovanych linek pres FreeS/WAN a CIPE
- presmerovani na jine informacni zdroje mimo CzFree, pokud se problem
tyka Linuxu, Sun Solaris, pripadne OpenBSD
Vaclav Stepan
- Linux - Muzu poradit s konkretnimi problemy v linuxu (neptejte se me "Nejede mi internet, mam linux 8.0, co mam delat")
- TCP/IP - muzu poradit s konfiguraci site (jednoduchy routing, NAT, zebra, ...)
- Ronja - muzu se podelit o velmi skromne zkusenosti se zamerovanim, instalaci, a stavbou Clockovy verze Ronji. Naprosto nevim jak to funguje vevnitr elektronicky.
- Forum & Mapa - mam prava moderatora ve foru, muzu smazat omylem zalozeny thread apod. Muzu menit stav nodu v mape.
Vytvořil jsem novu kategorii FAQ pro kontaktní osoby. Žádám všechny o prostudování a ve spolupráci s FAQ editory doplnění chybějících skupin činností a kontaktních osob, které se jimi mohou zabývat. Do budoucna by zřejmě bylo lepší napsat speciální aplikaci se specifickým vyhledáváním, ale myslím že v současné chvíli je kategorie v FAQ naprosto dostačující. Budu se těšit na doplnění informací
V oblasti Jarov, Strasnice a okoli pridelim IP adresy, pomuzu s naplanovanim topologie a konfiguraci routeru. Jsem ochoten se dohodnout na instalaci CZF routeru v teto oblasti.
Bohuzel nemam moc casu, ale ve vetsine pripadu jsem ochoten nezistne pomoct splasit zebru i jinde v CZF.
Můžu pomoci jen v pár případech, na druhou stranu pomůžu rád
Umím:
- instalaci Linuxu, nastavení běžných drátových sí?ovek, routování
- nastavit služby jako dns, webserver, sambu, mail...
- jabber server a instant messanging pomoci nej
- jednoduché programování v C, skripty v shellu
Neovládám:
- cokoliv kolem wifi sí?ovky nebo AP, protože ji doma nemám a tak nemám žádné zkušenosti. Vše co vím jsem našel na tomto fóru. Našel jsem já, najdete vy taky
- z hlavy udělat regulaci toku = traffic shaping, s pomocí dokumentace a času bych do dohromady snad dal
- nějaké složité nastavování zebry
Nic speciálního neumím, ale pro začátečníky s Linuxem bych myslím mohl pomoci docela dost. Pro okolí Brna a Tišnova můžu sloužit i fyzickou přítomností, pro ostatní maximálně radou.