Cipisi, v tuto chvili jsou prave 2? Cloudy z asi 50, ktere maji problem (mozna jich je vic, ale neozyvaji se ... treba jsou schopne se domluvit): Brno a Ostrava.
Hypoteticka otazka (protoze uprimne receno, nevim co je ta 'majorita'):
proc ma majorita brat takove ohledy na cloudy, ktere nejsou samy schopne vystupovat jednotne ?
kde je zaruka, ze cloud zastupovany 3 lidmi (protoze neni schopny se dohodnout na jednom) prijme rozhodnuti a skutecne se tak CELY bude chovat ? Rikas, ze neni mozne se dohodnout na zastupovani - ale koordinovany postup pri implementaci rozhodnuti pak uz mozny je ?
Dobrý večer,
myšlenka volení zástupců by mne přišla nejlépe podle aktivních AP. Kdo se nebude starat "tak prostě rybíz" bude registrovaný ale, nemusí stihnout volit tak nevolil a je to jeho boj.
Co se týká volby podle cloudu opravdu 1 zástupce mne nepřijde jako dobré řešení. Jsme sice cloud kde se dokážeme domluvit nicméně by mne nepřišlo fér aby se v cloudu nemohly vyjádřit i ostatní. V cloudu je nás 7 různých subjektů, přičemž velikostně jsme 2 co do toho mají co nejvíce kecat ale, a to je hlavní že, je czfree zajímá. Přesto by mne přišlo dobré mít třeba 4 hlasy 2 z jižní části cloudu a 2 z severní části cloudu nebo aspon 2 za ty dole a za ty nahoře. K.
Co se me tyce, mam obavu o:
1. prilis velky pocet hlasujicich / diskutujicich. Cim vic lidi tim hur se vytvori nejaky vetsinovy nazor (nedej boze 3/5novy)
2. umele nafukovani poctu zastupcu kvuli poctu hlasu: predstav si, ze by klfree vyslalo 120 spravcu, za kazde AP 'jeho' spravce. Proc je to spatne, a 10 zastupcu za Ostravu je OK ?
Stejne tak se mi nelibi predstava, ze zajmy nasich 4000+ uzivatelu lehce prevalcuji prtave sitky, ktere dohromady reprezentuji ani 1/10 toho poctu - ale muzou delegovat X zastupcu.
A uz vubec se mi nelibi to, ze cloudy ktere nejsou vnitrne jednotne by mely efektivne vetsi vahu pri rozhodovani. Vaha by mela byt neco jineho nez "nedokazem se dohodnout v jednom meste, tak budeme mit 4x vice hlasu nez ti co to dokazi"
A co takhle zalozit dalsi paralelni sdruzeni pravnickych osob, ktere bude mit minimalni rozpocet a pouze bude mit rozhodovaci pravomoc o globalnich CZF vecech. Pak se muze rozsirovat stejnym zpusobem jako NFX. Ti, kdo se budou schopni dohodnout, tak se pripoji drive a ti, kdo ne, tak maji smulu ...