dnes jsem se snazil pripojit do site "predmet" ale bezdadejne, pripojoval jsem to v miste kde byl vyhled cisty na 4 vysilace - kombinace jak horizontal tak vertikal, ale maximalni pripojena rychlost 1MB/s, vic se to nepovedlo. pingy fungovaly tak okolo 10ms, ale jakmile jsem poslal vyssi ping tak spojeni padalo, a spojeni se odpojovalo, a zase pripojovalo, pritom v baraku vedle jedou klienti na stejny vysilace naprosto v pohode ale s wrt311. zkousel jsem 2ks gwp116 a pokazde to stejne, fw tam byl nahrany 1.6.4 rc6. nemate nekdo zkusenosti s timto zarizenim a pripojenim v siti? dekuji za kazdou radu. david
Používáte někdo 116VE ve větším množství na sítí?
Já jsem nasadil zatím pouze 3, z posledních dvou, které jsou připojeny na společný sektor však mám poněkud hrůzu - při menším zatížení cca 200-500kbps začínají lítat pingy z AP na obě jednotky (cca stovky ms) a objevuje se ztrátovost.
Používám WEP kryptování, zkusil jsem to i vypnout, ale stejný výsledek.
Na straně AP je RB532.
Při testu 1000 pingů, interval 100ms, paket o velikosti 1500 ztrátovost i přes 15%. Je to na vesnici, kde není jiná síť (ale sektorovka na straně AP vidí na 15km vzdálené město...). Zkoušel jsem různý kanály, nikde to ale nebylo o nic lepší.
První kus mám osazený jinde, obec přes 1tis. obyvatel (více poskytovatelů), a výše uvedený test mi proběhl bez jediného ztraceného paketu, s průměrem 10ms (max. 30ms) - což je super. Tam používám WPA TKIP.
Do problémového místa v nejbližší době osadím Ovislink 5460AP, který jsme doposud používali všude, a pak tedy budeme vědět, kde hledat chybu