VitisEK
Registered zastupce cloudu 10.120
User is Mapper |
Potom je otazka, proc se nezaregistovali ted a proc s tim cekaji. Pokud se zaregistruji, muzou neco zmenit. Pokud se nezaregistruji a budou jen prudit tak co si o tom myslet.
Musim uznat, ze souhlasim s tim, ze tvuj navrh (cipisuv) je v nekterych vecech vic demokraticky nez ten, co nejspis bude realizovan. Je to z duvodu, ze tvuj navrh ma ne jednu chybu. Dle tveho navrhu by se mohl zaregistrovat kde kdo (protoze o.s., s.r.o. nebo dalsi uskupeni) muzou mit treba i jen jeden nebo dva node. Je pak jasny, ze to taky nejni nejdemokratictejsi volba (muzu to ukazat tady u nas-jedno o.s. tu ma 2 node a nase sit jich ma mnohem mnohem vic) Pak se jako nejdemokratictejsi volba jevi hlasovani po node. Ale tady je taky jedna jasna nevyhoda. Kde je seznam node? Zadnej neni, nebyl a asi ani nebude. Proto bys jen tezko overoval, kdo ma ci nema pravo volit. A dostaneme se tu k jeste vetsim flejmum nez ted..
Na tvuj argument, ze je registrovana cca 1/3.. Nekteri jeste neurcili sveho zastupce (jak bylo mimo jine napsano), nekterym je to jedno a nebudou registrova, nekteri rekli ze ani neurci. Je to ale jejich problem. V jinem volebnim systemu bys mozna nasel jeste mnohem vetsi mezery.
Misto tehlech zbytecnejch flejmu bychom si meli uvedomit, ze dan, danny ani belgarat ci kdokoliv jinej to nedelaj ku svojemu osobnimu prospechu, ale ku prospechu celeho czfree. Je tu nejedna nevyresena otazka, ktera nebude moct byt demokraticky vyresena, pokud neurcime toho, kdo ma mandat ji vyresit.
CzFree je komunita, ale i tato komunita by mela mit nejaka pravidla a doporuceni, kteraz by to ovsem z komunity vzesla. Lidi, meli bychom se uz konecne hnout z mista a ne se hadat.