Mam Ovise 5460 v uzavrene izolovane krabici, napajeny je pres PoE UTP kabelem. Kdyz do toho kabelu UTP pustim oddelene jen napajeni (12V) a zapojim do AP, tak zadny problem. Kdyz do něj pustim samotna data tim UTP kabelem i přes PoE injektor a napajeni primo ze zdroje do AP, taky zadny problem. Ale kdyz to pustim dohromady, tak to spadne. Konkretne je to tak, ze AP vysila, ale v okamziku kdy pripojim ethernet kabel do routeru, tak AP spadne. Router je OK. Myslel jsem nejprve, ze to AP neumi operovat v teplotach co jsou ted, ale umi. Zkusil jsem natahnout tech 12 voltu mimo UTP a ok, ale potrebuju to reseni PoE... Když paradoxne pripojim místo AP notebook, ale nechám v AP napájení, tak notebook funguje OK. Kdyby to bylo kabelem ve kterem nejde dohromady v tehle teplotach posilat data a napajeni, tak by prece nefungoval ani takhle nahradne.
Netusite prosim v cem muze byt problem ? Dekuji za nazory.
Par 5460 pouzivam ale spolu s POE zadnou. Zkus par po kterem jde napajeni v UTP vyhodit z konektoru. na obou koncich (5460 a routru). A uvidis.
Pravda je ze pokud to udalas jak pisu, tak sisi nemusil kupovat POE
Zimi
takhle to mame reseny na hodne mistech..nepouzivam na to naky poecka, ale proste to zapojim natvrdo s originalnim trafem pomoci elektrikarske cokolady, na jedny strane pripojim trafo k zelenemu paru -, k hnedemu plus a zbyvajici dva pary nakrimpluju konektorem, na druhy strane zcela stejne jen misto trafa pripojim konektor od trafa a pichnu ho do zdirky pro napajeni. Vyzkousene ze po dratovem utp to jede na 35m kabelu
Z tvyho prispevku neni zcela jasny jak to mas reseny, ale jestli mas na jedny strane injektor a na druhy strane utpcko zapojis primo do eth portu ovise, to ti imho neposlape protoze 5460 poe timto zpusobem nepodporuje, maximalne si odpalis ten port, i kdyz spis bych rekl ze ty 4 zbytecny draty jsou proste slepy takze ani nic nespalis.
Děkuji všem za podněty. Po proměření kabelu Virtual testerem jsem zjistil nějaké chyby právě na páru pro napájení. AP sice pracovalo, ale po připojení ETH. zžejmě docházelo k vyššímu odběru a to už kabel nezvládal. Zrejmě byl někde poslední pár porušen. Pomohla výměna kabelu za Belden! Nepopsatelný rozdíl. Původní kabel byl shit z wifishopu - typ netconnect E138034 (HROZNĚ JEMNÝ) - NEPOUŽÍVAT !