Prave jsem se tady registroval, protoze jsem nasel zminku o WABOXu...vcera jsem byl na INVEXu a videl jsem stanek PROWAX dost se mi to libilo...vypada to jako pokus o uplne jinej pristup k vyrobe anten...problem s konektorem mi PROWAXove hned priznavali a pry se tykaji prvnich 50ti kusu...ukazovali mi dalsi kusy a ty uz to maji opraveny, navic priznavali jeste jednu mouchu s pruchodkami, ze nejdou uplne utesnit, ale ten opraveny kus mel uz jinou, ktera se jevila v pohode.....mluvil tam se mnou ten malej chlapik bez vlasu a prislo mi, ze vi o cem mluvi...aniz bych se v tom stoural sam zminoval i nevyhody a to je mi na nich dost sympaticky, nedelal ramena a libilo se mi, jak mluvil o konkurenci-nikoho nepomlouval a neshazoval jak to vetsinou vsichni delaji, dost ve mne vzbudil duveru...docela jim preju aby se prosadili, vypada to, ze to mysli vazne....kdybyste nekdo mel nejake zkusenosti, rad je uslysim, delam wifinu teprve par mesicu, mam asi 30 klientu, ale rozdil mezi antenama uz jsem si vyzkousel v praxi :-) ...mmchdm co to znamena ladena kabelaz? ...diky a sorry, jestli se ptam jak pitomec :-/
Videl jsem to na invexu nazivo. Vsechny tyhle boxy s antenou jsou pekny az na jeden detail, ty anteny jsou k nicemu. 14dB s uhlama cca 30x30 bych uz nikde nikam nenasadil. Jako minimum pouzivam 19dB, samozrejme s regulaci (WRT-312).
Pokud mi nekdo nabidne 19dB box s kvalitni antenou na urovni elboxu nebo tehle prowaxu (jinym neverim) a s inteligentni wifinou uvnitr (to jeste regulace a kupa nasatveni, neco ala WRT-31x, ne bazmek 2204) a prilozenym poe za cenu cca 2200Kc, tak to beru hned.
zdravim, co se tyce invexu taky sem se zastavil na stanku Prowaxu a dost se snimi diskutoval. Antenam opravdu rozumi a co se tyce techniky urcite moznosti taky maji. Konkretne u WABOXU. Primarne je to klient na 2,4 GHz, 2204 nemusi vyhovovat kazdymu nicmene jako klient je plne dostacujici (z vlastni zkusenosti). Sekani radia jako takoveho vlivem teplot maji vyreseno docela chytre a to tak, ze je chipset (8186)
pomoci heatpipe propojen primo se zady panelky (13 dBi) a tudiz slouzi zaroven i jako chladic. Je to klientske zarizeni takze nepotrebujes velky uhly, je to zbytecny potrebujes aby to videlo jen tvoji sit a ne sousedy. A pokud se jedna o zisk anteny 13 dBi je dostatecny ze dvou duvodu. Primarne je podle nich koustruovana na klienty do vzdalenosti cca 2 - 2,5 km (mam klienta asi 4 km a nemam problem), za druhe pri plnym vykonu radi neprekrocis stanoveny limity. A pokud potrebujes antenu na AP maji i model s 80-ti stupni. Chcete to trochu koukat a bavit se primo s vyrobcem kdyz mas tu moznost.
Zdravim maleho chlapka bez vlasu. Videli jsme se chvili na invexu, ptal jsem se na 2.4 paraboly a dostal jsem tu tabulku PSV.
----
Vyse uvedene rceni ze 13dB antena je dobra na 2-2.5km klienty je dost pritazene za vlasy. S takovouhle antenou bych na takovou dalku to AP snad ani nechytil. Do 400-500m davam 19dB panelky a na vetsi vzdalenosty velkou parabolu od DComu. Vse samozrejme s regulaci, i kdyz netvrdim ze se krotim na limit, spis aby mel klient dostatecnej signal ale nemel ho na AP zbytecne moc.