Nazdar vespolek,
asi jsem velmi pomalu chapajici, kazdopadne jsem z FAQ nepochopil nasledujici: co presne potrebuju videt na to, abych se pripojil? Staci zeleny node-bod jak rika FAQ, nebo musim videt primo na AP?
Ja se totiz bohuzel nemuzu dostat na strechu a okna mam presne na druhou stranu nez je AP.
Pozici sveho radoby node jsem zanesl do mapy, takze bych byl vdecnej kdyby se na to mohl nekdo kouknout a poradit.
Dik,
TomasD
PS: Nikde jsem nevidel ani zminku o tom, jak je to pripojeni vlastne rychly. Mohl by mi nekdo rict alespon orientacni cislo?
Všimli jste si že AP Barrandov_1 má nové ESSID????
Kdo si toho nevšiml, a? si s toho nic nedělá, mě se spávce nódu neozval se změnami, koukám že to ani nikam nenapsal... Co na to řikáte?? Mě sí? nefungovala kvůli tomu dva dny.
Mam pomerne velke zkusenosti s 802.11, konkretne Breezenet.
Pripojim se hrave, pokud bude signal. Vcera jsem na to detailne koukal. APecko nemam sice naprimo, ale na nejakych 180m to pujde i odrazem. Zkusim vsesmer 8dbm, kdyz to nepujde tak YAGI 17.
SSID: pouziju to co je o par replayu vis.
Jde mi hlavne o tu financni otazku. S tim nemam zkusenost.
Vcera jsem se chytil bez problemu sice nevim utlum, pze notebook se nemel rad s firmwarem karty, ale denska uz to je ok, takze pujdu zase mrznout na balkon.
Vcera jsem to promeroval a mam z ruky na YAGI17 -70dbm. Neni to sice optimalni, ale ztracen byl jen jeden packet. Takze podle me OK. Az to bude staticky... tak se myslim dostanu vejs.
Jakube zavolam ti az budu mit kartu a zacne to bejt aktualni.
Neuvěřitelné se stalo skutečností. Dnes v 17:00 byl z místa mého bydliště zachycen signál Barrandov1. Použita byla anténa od kabelnetu připevněná na cca 2.5 metrové tyči a 12m kabelu H1000. Když byl spodek tyče opřený o střechu, byla kvalita signálu (wavemon) 18-20. Po zvednutí tyče vzrostla až ke 30. Výkon v normě ČTU (spíš pod ní). Bomba ne ?
Tímto musím udělit veřejnou pochvalu Jakubovi, který "obstaral" anténu a držel výše zmíněnou tyč, zatímco já jsem na něj z balkónu od monitoru řval pokyny. Tzn, brzo se sejdeme online a posléze začít s pokrýváním Slivence (doufám, že mi za to dá pan starosta medaili