skusal z vas niekto porovnavat CM9 chipset Atheros AR5213 s chipsetom u zariadneia ASUS WL-500g na 2.4GHz?
ja som skusal vymenit namiesto ASUSa WL-500g ktore bolo ako AP za APcko RouterBOARD 532A + CM9 na 2.4GHz na 14dB sektor v16 a klienti co sa pripajali na tu antenu uz nenasli ziaden signal...co mi ktomu poviete?
teda ty co boli po krajoch a vzadu, jedine sa nato pripojil klient z predu CM9 vzdialeny 400m
A neměl jsi náhodou zvolený v RB špatný výstup ? CM9 má 2 výstupy A a B a musí se zvolit který použít.
Už jsem zažil pokus kamaráda o nahrazení 626ky CM9kou a velké nadávání, jak se skoro nikdo nechytal. A pak ještě větší nadávání, že to byla taková blbost, když to dotyčný předělával podruhé
Mam podobnou zkusenost, jen s jinymi zarizenimi.
Po vymene Ovise 1120 za RB112 s CM9 na 2.4GHz (b only) klientum vyrazne klesnul signal a vetsina se uz nepripojila.
Stejne tak prijem pres CM9 neni zdaleka tak dobry, jako maji stare ovisy nebo dokonce zcomky.
CM9 je skvela na 5 GHz, ale na 2.4 se moc neosvedcila.
sposutu starsich apcek jsme posledni dobou vymenili z ovislinku 1120 na routerboardy s TL-WN560G, coz by mela byt karta horsi nez cm9 a z hlediska citlivosti si to oproti tem starejm sunkam nemuzeme vynachvalit
Asi den jsme resili problem s cm10(bezne pouzivame r52, ale zkratka nebyly), ktera nevysilala..projevilo se to po vymene linku za rb s temito kartami tak, ze na jedne strane byl signal -60 a na strane druhe -90. Po laboracich s antena a/b, vymene anteny, pigtailu a nakonec i samotne cm10 karty jsme prisli na to, ze karta proste umi vysilat jen na jednom ufl konektoru a druhy je pouze pro prijem. Nevim jestli se jednalo o vlastnost te konkretni vyrobni serie karet, nebo jestli je to normalni u vsech cm10 a ani to nehodlam zjistovat, proste uz tyhle karty nepouzivam
zase som skusil dneska na CM9 tu staru sektor V16 14dBm a klient nenasiel signal ani za... kupil som inu sektor a napojil na CM9 a fsetko perfektne slape, neverim aby ASUS 500g dokazalo tak velmi prazit, nebude problem vniecom inom?