>> prijde ti takova dostupnost pro czfree forum spatna? pak meles nesmysli, krom toho jsem rek ze moznost je i mimo tuto dobu kdyz by to bylo nezbytne nutne, sam ale uznas ze na foru to nezbytne nutne neni
zadna linka smer czf (pokud vubec bude tak pak jen jedna)
>> opticka linka v priprave je malo?
jedna linka smer iNET - provider a ne primo NIX
>> k cemu potrebujes czfree forum zalohovat 10ti linkama?
nejista zaloha
>>zaloha je podle toho jak ji udelate, tj softwerazi, ja sam mohu poskytnout 2 stroje kam spolehlive zalohovat
nemoznost kolektivniho dohledu
>> coze? jakej kolektivni dohle? dam ti tam web kameru aby ses moh kolektivne dohlizet 24 hodin
chybi mi v tom cokoliv spolecneho
>> myslenka? spoluprace?
znovu podotykam ze bude pristup umoznen vsem tem kterym by umoznen byt mel, narozdil od sitelu
staci jen od rady seznam jmeno + treba rodne cislo na identifikaci, aby tam neprisel pepik z depa
NEJAK SES VYKASLAL PRO DUVODY PROC UMISTIT NA PETRINY A NECHAT O TO STARAT SHARKA
ale to je tady na dennim poradku, najit vsechno proti a nic pro
Souhlasím s Danem T., že výpadek fóra na dva dny není tragédie a že by bylo daleko elegantnější toto vyřešit s sharkem v klidu a nešít to celé velmi ale velmi horkou špičatou jehlou.
K ostatním bodům:
1) za c) nelibí se mi u b) opravdu možná centralizace, a to je věc kterou tu od začátku tuším, zatím ji nevidím ... forma nějakého sponzoringu registrovanych cloudu na neutrální půdě v sitelu bych uvítal raději.
2)souhlas
3)- otazka, zda pridelit tato prava automatickym radnim? Ne, jen těm co si o to výhradně řeknou, jinak nevidím důvod k nějaké automatizaci.
Zbytek bodu souhlas.
4)souhlas a dodám mrtvé duše taky
5)viz ad 4)
6)souhlas
ad návrh Vildy) občanka - no nevím kdysi existoval projekt Vitexovi nálepky, moc se to dlouhodobě nechytlo, je to zajímavá myšlenka, to jo, realizaci si, ale jak už tu někdo napsal moc nepředstavuji...
CÚ autorita na .czf a její využití ?
mel bych jenom par dotazu na technicke vybaveni serverovny na petrinach, kde by mel byt server czfree umisten:
1. jakym zpusobem je zajisteno zalohovani serverovny v pripade preruseni napajeni? jak dlouho vydrzi UPS? Jak dlouho trva, nez nastartuje dieselagregat, paklize je pritomen?
2. Jak je zajistena ochrana serverovny proti pozaru, pripadne jak je zajistena autentizace lidi, kteri tam prijdou?
3. Komu patri IP adresy v teto serverovne pridelene? Ma serverovna alespon dve nezavisle opticke/srovnatelne trasy pro pripojeni do internetu? Paklize ano, jak je zajisteno prehazovani na zalohu?
Precejenom z petrin jeste nedavno pamatuju, ze pri telefonatu ne technickou podporu s hlasenim o vypadku mi bylo receno, ze se ceka na technika, ktery musi prehodit routu...
Pro srovnani uvedu podminky, ktere jsem videl nedavno na sitelu:
1. UPS+Diesel, start automaticky (toto predpokladam, je to standard ve velkych telehousech)
2. protipozarni rozvody ve strope, kamerovy system, autorizace proti obcance
3. zalezi na konkretni situaci, v pripade NFX by se IP braly z rozsahu AS NFX s tim, ze na sitelu je k dispozici konektivita nekolika vetsich operatoru a je tam PoP NIXu, routovani je zajisteno pres BGP.
EDIT: jeste jsem zapomnel zminit chlazeni, nedavna horka chvilka stravena v S2 (asi vite ) mi to pripomela... na jakej vykon je tam dimenzovana klimatizace a kolik racku v ty serverovne je?