cafte, mam problem s tymto APckom, chcem ho pouzivat nie ako APcko, ale ako bridge na pripojenie LANky v baraku na ine AP. Problem je v tom, ze sa nemozem pripojit na APcko, normalne ked dam v snmp managery, vyhladat siete, pekne mi to najde to apcko, ale ked dam CONNECt, tak mi vypise, ze unable to connect access point client, sila signalu je 90%. ziadne wep ani autorizacia podla mac neni nastavena, tak neviem kde by mohol byt problem.
takze to uz mam potvrdene aj zo supportu sparklanu:
Rezim AP Client mode funguje iba oproti inemu sparklanu WX-1590 v rezime AP.
V pripade ze pouzijete access point od ineho vyrobcu, sprava sa to presne ako popisujete. Pre vas pripad potrebujete zariadenie, ktore funguje v Infrastructure mode.
SI>Videl som tvoj prispevol na blava.net a chcel by som sa spytat,
SI>ake mas skusenosti so Sparklan AP 1590 v mode WB. Teda ako maju
SI>byt nastavene obe zariadenia (prve AP client a druhe WB ?) aby sa dohovorili
SI>?
v kombinacii dvovh sparklanov nastavujem jeden ako AP (co je realne APcko),
druhy ako AP Client (co je WBcko). Ako funkcnu kombinaciu som este mal oskusane
linksys - sparklan (vo vsetkych kombinaciach) a ako klienti voci AP sparklanu aj
orinoco, z-com a 3com aironet.
SI>Ci s tym nie su nejake problemy. Jeden clovek totiz skusal pripojit
SI>1590 (ako AP Client) na Avaya (=Orinoco) ktora bola v mode AP a nechytalo sa
SI>to.
Sparklan tam ponuka take ze advanced setting a v tom ze site survey... Tam si
vyhladas siet (ak broadcastuje SSID), kliknes na nu a das mu tusim ok... on ti
vynada neaku haluz ze sa nemoze konektnut alebo nieco take, toto ignoruj, po tom
co mu das download changes a pripadne restart zariadenia mal by sa chytit...
sparklan sa ako AP client k inemu AP ako SParklan nepripoji.
vlastnorucne som to testoval 2 tyzdne, nasledovalo 3nasobne preprogramovanie sparklanu, napokon aj cinania uznali, ze to chodi len sparklan-sparklan.
Ak pouzijes korektny snmp manager, dokonca to ani nekraka ze sa nemozes pripojit.
Takze nepis blbosti, ze sparklan sa pripoji k inemu AP: nepripoji. podobne ako DCOM 1590, jedina moznost je preflashovat tam infrastructure mode = strata zaruky, funguje len ako klient.
howg
Mgx
Tak si pozri FTP.DATA.SK - je tam firmware aj pre jeden typ, aj pre druhy typ( infrastructure adapter a aj AP/BRIDGE/"client") , vratane utilit a da sa to aj spatne preflashovat. Ziadna strata zaruky nehrozi.
Skusal som to viackrat a chodi to spolahlivo, dokonca aj cez switch.
nemas pravdu, ja sice neviem zkadial si vyhrabal ten infrastructure firmware co mas na stranke, ale je uplne zhodny s oficialnym firmwarom na d-com aj na sparklan, a vobec nechapem preco by som mal prist o zaruku ked to je oficialny firmware, a podla mna nemoze byt problem tam nahrat stary firmware ked ho mas.
inak ten inrastrucutre firmware je pre mna nanic, lebo potom na ten sparklan mozem napojit iba jeden komp a nie pocitacovu siet