xchaos
Samozvany gubernator
Team Member: MOD |
Hele... mě na technologii VF zas tak šíleně nezáleží. Krátkodobě holt musíme používat to co je, jinak samotná mapa je dobrá, a podle mě není problém ji vzít tak jak je a přilepit k jinému fóru a k jiné databázi userů. Dlouhodobě bych viděl jako přínosné přespat to do čehokoliv jiného než PHP, a v ideálním případě to postavit na FasCGI (hlavně třeba tu mapu !! dobré fastcgi, které by používalo systémové volání shmget() pro trvalé namapování podstatných kusů mapy do paměti by mohlo dokázat zázraky ... :-) nakonec bychom ještě možná konkurovali Seznamu a jeho mapy. cz ... :-)
Co se týče toho počtu zástupců - dovol mi, abych se zasmál. Popravdě silně pochybuju, že třeba za Kladno by do toho o.s. vstoupilo víc jak 10 zástupců. Ve skutečnosti situace by byla taková, že z řady malých cloudů (<100 lidí) by vstoupilo prakticky stejné množství lidí, jako z větších cloudů (100-1000 lidí) - a čemu věřím je to, že i z megacloudů by pořád vstoupilo řádově stejné množství lidí (!!!). Fakt nevěřím, že by jich vstoupily stovky... daleko pravděpodobnější je zarputilý bojkot takového projektu...
Podívej, jsou věci, které nelze vyřešit elektronickou cestou - ale stanovit jako podmínku dalšího členství v o.s. účast alespoň v 50% všech zveřejněných elektronických hlasování (které budou otevřené třeba po dobu 3 měsíců - každé z nich - a to tak, že třeba nejdřív budou měsíc vyhlášené, bude možná diskuze, a pak budou 3 měsíce na odevzdání hlasu) - to není zas tak nerealizovatelné.
Moje představa nulových nebo jednorázových členských poplatků ve skutečnosti nahrávala tomu, aby lidí s aktivním zájmem o to dění bylo skutečně aspoň třeba těch 500. Ale je to samozřejmě všechno diskutabilní - co je zadarmo, toho si nikdo neváží, apod. Všechno má svoje pro a proti.
Já to vidím tak, že jestli budete po mě chtít, abych řešil to zakládání, tak se připravte, že to sdružení nebude vykazovat v účetnictví žádný majetek ani pohyby v kase nebo na účtu - a prostě každý rok vykáže fixně nulu, která se na to daňové přiznání přepíše podle šablony, a bude. Ale netrvám na tom, že to tak musí být: když to založí někdo jiný a zařídí to, tak vstoupím, a budu platit i klidně kilo nebo dvě ročně (což je zbytečně moc, pokud jde jen o provoz fóra a mapy, ale že jo.. když si to lidi odhlasují...) a bude mi to jedno. (ale pořád mi přijde nepřijatelné, aby to o.s. mělo stálé zaměstnance, třeba... )
Fakt jediné na čem trvám, je aby členy nebyly právnické osoby, a aby tam nikdo nezastupoval "skupinové zájmy". Členství bude jednoduché, a zájmy jedné skupiny tam může zastupovat klidně i více osob (ale minimálně tady přijímání nových členů bych viděl na základě dosavadní CZF aktivity a na nějakých valných hromadách, klidně mimo Prahu, o to nejde... prostě aby si tam někdo nezaevidoval stovky mrtvých duší, protože má jejich osobní údaje, protože jsou to členové jeho o.s., že jo...)