ja s tim ma takove vselijake zkusenosti..mame to na ejdnom spoji a furt s tim bojujeme. Pokud tam dam ty novejsi verze zalozeny na kernelu 2.6 tak se tak cca kazdou hodinu dost zajimavym zpusobem zakousne eth rozhrani tak, ze se z jedny strany spoje dopingnu az na ovise na druhy strane ale nikam za nej a naopak z druhy strany se dopingnu na ovise na prvni strane ale nikam za nej. Downgradoval jsem to na nejakou starsi verzi ktera je jeste zalozena na kernelu 2.4 a tenhle problem se tim odstranil. Ten problem se projevoval jen s vypnutou paketovou agregaci, kdyz ji ale zapnu, propustnost linky klesne nekam na 100kbit a zatez procesoru vysplha ke 100%
Nicmene tak jednou za mesic se to kousne dost zvlastnim zpusobem, kdy to propousti traffic jen nekterym klientum a samotny ovislink je z druhe strany spoje jakoby offline, pomuze jedine restart odpojenim od napajeni. Jakoby pretekly nejaky mac tabulky ci co.. V soucasny dobe cekaji ty ovislinky na lepsi pocasi az pujdou vymenit zpet za routerboardy, bude do nich nahran originalni firmware a poputuji ke klientum.
nevim jak vam ale mi se nepodarilo rozbehout Packet Aggregation: na vsech dostupnych zarizenich prodavanych v ČR podporujicich OSWAVE v rezimu bridge :-( zkouseny verze firmware 2.4 a 2.05R
mam tam porad ty oswave s nakou starsi verzi postavenou na 2.4 kernelu a slape to docela ok, jen to asi 3x vytuhlo tak, ze se druha strana bridge zdala nedostupna, nektery mac adresy za ni prochazeli a nektery ne..neco podbnyho sem u neceho jinyho jeste nevidel. Pomohlo jen vylezt na pudu a vytahnout trafo na ty strane co se zdala z druhy strany nedostupna..vzhledem ke komplikovanosti pristupu k zarizeni a aktualnimu pocasi to ceka na lepsi pocasi, pak to nahradim zpet routerboardem. Mimochodem sem se u toho spalil asi az po 14 dnech provozu kdy to zaclo blbnout, postavil sem to puvodne paralelne se soucasnou linkou a tu tam nechal pro pripad potizi, po 14 dnech sem stare pojitko sundal a namontoval jinam a pak to po par dnech zaclo zlobit :(
edit: s agregaci paketu mi to nejelo poradne v zadny verzi, pri par desitkach konexi a minimalnim trafficu slo cpu okamzite na 100% a latence do sekund..
Kluci podle toho co tady píšete tak je to asi fakt nic moc... ja jsem měl normálně 2 ovislink 5000 a ani za boha se mi nepodařilo to rozchodit na 1Km spoji (na stole mi to šlo normálně) tak jsem je vyměnil za Sparklany 7800 a musim vám říct to je pohádka, já jsem to měl už asi 2 měsíce připravený, ale byl sem línej v tý zimě jít nastřechu na panelák..
no dneska jsem se odhodlal a natáhnul ten kabel napájení co sem měl doma pod stolem (z jedny strojovny, kde je elektrika až na druhou, protože jinak bych na spoj neviděl tak to mam takhle debilně) v tom kabelku vedu z AT PC zdroje 5V a k mýmu skvělýmu potěšení spoj hnedka naběhl a když jsem zkusil tahat z FTPka na druhé straně tak to valilo 2800kB/s potom jsem ještě stáhnul výkon na -9dBi ( +22dBi paraboly - 2-4dBi ztrata na kabelu) abych byl v limitech čtu no a rychlost se ani nepohnula a pořá valí plnou rychlostí... neboli 2,8MB/s fakticky náádhera :-) zbožnuju tyhle hračky.. :-) teda zatím uvidíme jestli to vydrží aspoň měsíc v kuse...