belgarat
Senior Member
|
IMHO je Ptak stejny utopista jako xChaos - vselidove hlasovani bude znamenat milion rozdilnych nazoru, prilis dlouhe diskuse o vsem a nulovou zodpovednost za realizaci rozhodnuti.
Zkusim tento (za vlasy pritazeny, ale mozna pochopite co mate za problem) priklad:
Napr. ja se prime demokracie muzu zucastnit jako fyzicka osoba zajimajici se o CZF, shodou okolnosti jsem pripojeny v Klfree.net, a nahodou jsem i spravce AP, odhlasuje se (treba) ze se vsechny cloudy ve Strednich cechach precisluji na 10.64.0.0-10.95.255.255.
A ted mame situaci:
- CZF o.s. rozhodne, ze se precisluje, tedy ze cloud 10.102 KLfree musi zmenit adresaci
- jsem clen CZF o.s., a jsem vazany rozhodnutim
- nemuzu 'svuj' cloud precislovat, stoji to velke usili a zasahuje X dalsich veci.
- muzu max. dat k projednani v nasich organech
Takze:
* nemuzu nest zodpovednost za svou 'hromadku', nebot nemam efektivni zpusob jak rozhodnuti (lokalne) vykonat
* rozhodnuti OBCHAZI struktury, ktere si uzivatele v cloudu lokalne SAMI pro sebe udelali.
CZF bude totalne bezzube, protoze jeho cleni nebudou mit efektivni pravomoc rozhodnuti uvest do praxe. Budou moct vyhrozovat vyloucenim z CZF ... koho ? sebe ? Cloudu tezko, protoze ten clenem nebude.
Prijde mi to dost jako nasilne uchopeni moci nad uzivateli site hypotetickym CZF o.s. Dale pak to rika, ze na organizace, ktere si uzivatele SAMI o sve vuli vytvareji se nebere ohled, a maji delat, co CZF o.s. kaze.
Zkratka a dobre, skrtnete z nazvu "F" misto aby CZF o.s. zastresovala soucasne aktivity na siti, tak je obchazi, podrizuje a narizuje novy svetovy rad.
|