Stay d
Mafián zastupce cloudu 10.40
Team Member: MOD User is Mapper |
Ferimex a jejich produkty. |
Příspěvek č. 425 |
Ahoj lidičky,
zdravím všechny členy tohoto fóra. Jste jediné fórum, kde se lidi baví o SparkLANu, Outdoor Client, Client Antena atd. ve větším rozsahu než na ostatních fórech.
Jelikož mě čeká nákup hw a uvažuji o produktech Ferimexu, vyráběných na Slovensku, tak se chci někoho, kdo o tom něco ví, zeptat či poprosit o radu.
Mám problém s umístěním PC a polohou okna, kde je místo pro anténu. Problém je v tom, že kabel musím vést za zěď, vrtání mi prosím nepřipomínejte o něm vím a na něj se neptám. Ten kabel musí být dosti ohnutý, takže klasické řešení wlan karta + pigtail + tlustý kabel s N-konektory od antény až k pigtail nepřipadá v úvahu, díky tomu, že ohebnost např. H-1000 je malá a vůbec se nedoporučuje ho ohýbat, takže přichází v úvahu ohnout bu? UTP kabel nebo USB kabel.
Z čehož vyplývá že se mi jedná o tři možnosti jak se připojit:
Ad 1)Client Antena + UTP kabel + eth karta
Ad 2)WX-1590 Outdoor(režim klient)+anténa MMDS(případně CAST ISM14)+ UTP kabel + eth karta
Ad 3)SparkLAN USB adapter na N konektor + kabel s N konektory (část vzdálenosti nemusím kabel ohýbat a mohu ho vést rovně) + USB kabel rovnou do MB mého PC.
Patří k tomu pochopitelně i bleskojistka.
Takže má první otázka:
Mohu jakoukoliv či alespoň nějakou jednu či dvě z těchto možností použít k připojení na AP s Z-COM 626 kartou v rešimu softwarového AP ? A tedy která to je ?
Druhá otázka pokud na první je kladná odpověď:
Která z těch tří variant je nejbezpečnější a funkčně nejlepší bez ohledu na cenu a s ohledem na PC a jeho vytížení a kabel (USB+coaxial kontra UTP kabel) a kompatibilitou AP jiné firmy a klient jiné firmy ? Prosím setřídit od nejlepší k nejhořší všechny tři.
Děkuji za odpověď
2BazMyslik: Psal si, že máš WX-1590 a že jsi nespokojen s jeho (ne)kompatibilitou. Je to opravdu WX-1590 a nebo jeho venkovní verze WX-1590 Outdoor? Troufám si říci, že mezi tím nebude velký rozdíl, souhlasíš se mnou ?