mam dotaz, teta bydli na Proseku (ulice Vysocanska) a chce domu internet, je mozne se napojit na router Jablonecka? Pripadne co k tomu potrebuje? priznam se, ze do techhle veci moc nevidim, tak budu vdecna za kazdou radu..
Zdravím,
zajímalo by mne o kterou Vysočanskou tedy číslo popisné se jedná a patro. Pokud by to bylo zajímavé pro nás mohu do začátku nabídnout HW a pod. díky za odpověď. K.
Je to Vysocanska 564, treti patro, vyhled na hlavni. Na tu Jabloneckou jsem prisla diky tomu, ze kdyz jsme pripojeni zkouseli, ukazalo nam to, ze Jabloneckou vidi (i kdyz slabe - kolem 20%).
takze krome jarova jsem ostatni spoje opravil
to velke sito na jarov se na druhy (ted jediny) stozar uz neveslo, pokusim se to co nejdriv nejak vyresit
Ahoj lidičky,
tak dneska po mírném souboji s větrem jsme se Símou předělali spoj z Flicka na ZTop na 5GHz, takže se omlouvám za předem nehlášený výpadek.
Dobry den,
Jsem dlouholetym clenem CZFree a nekolik let jsem pripojen (zatim) pres Simandla (nyni jablonka) do teto komunitni site. Z hruba pred mesicem bez upozorneni zacala cleny CZFree, kteri se pres jablonku pripojovali bezdratove do CZFree, snizovat rychlost na 8kbyte/s . Jedna se ze zacatku o cleny, kteri bydli pobliz jablonky a jejich domy jsou jablonkou metalicky zasitovane. Sdruzeni dava takto o sobe vedet, ze je nutne platit. Pokud se stanou cleny jablonky (v CZFree uz tim padem byt nemusi, v jejich stanovach jsem to nenasel) muzou za poplatek 50,- mesicne dal vyuzivat komunitni site CZFree, na tomto miste musim zduraznit, ze se nejedna o internet.
Chapu, ze v dnesni dobe neni nic zadarmo a na pionyrske zacatky CZFree Prosek uz muzu jenom vzpominat ale presto bych mel dotaz a byl bych rad, aby mi nekdo z jablonky odpovedel.
Jablonka je neziskove obcanske sdruzeni, takze negeneruje zisk. Jakym zpusobem tedy dosla k cene 50,- za energie za kazdeho clena sdruzeni, ktery se chce pripojit pouze do CZFree?
Tato cena je stejna pro cleny CZFree tak pro cleny jablonky, kteri jeste musi platit provoz dalsiho zarizeni na provoz pripojeni konektivity, prispevky za distribuci DVB-T za provozovani sluzeb atd.
Pokud se bude pocitat provoz routeru, ktery vas bude "spojovat" do CZFree, tak na pocet klientu vychazi castka v jednotkach korun mesicne a s rostoucim poctem lidi by mela klesat castka za energii.
Dalsi dotaz je, kdy prijde rada (od ktereho data) na cleny CZFree , kteri nemaji v dome "Jablonku" jsou pripojeny do CZFree pres jablonku ale maji vlastni internet z duvodu, ze napr. potrebuji danovy doklad o internetovem pripojeni a z nejakeho neznameho duvodu nechteji byt cleny Jablonky.
Ahoj, nejsem si uplne jisty jak chapes pojem "clen CZFree", mozna by bylo dobre to upresnit.
"Clena CZFree" PAV74 (to je ten o kterem se mluvi v predchozim prispevku) se nam nepodarilo kontaktovat na icq (odmitl mi udelit autorizaci), tak jsem mu omezil rychlost, aby nas kontaktoval on sam. Chteli jsme se domluvit na uvolneni AP a prepojeni na LAN, ktera je uz priblizne 1,5 roku v dome kde bydli vybudovana. Take aby, pokud by to nevadilo, zacal na sit kterou vyuziva prispivat.
Ahoj,
Pojem clen CZFree se od roku 2002 nezmenil, apon doufam, ze ne.
O PAV74 v prispevku nemluvim, mluvim prece o mne. Vzdyt je to z clanku jasne. Ptam se kdy prijde na mne rada s omezovanim rychlosti, protoze jsem pouze prispel od roku 2002 jednorazovou castkou 1000,- a daroval CZFree Prosek pocitac.
Pouze JA neprispivam do Jablonky castkou 50,- mesicne .
Duvod jsem uvedl, nezda se mi poplatek 50,- /mesicne adekvatni pro provoz AP CZFree.
Sima mi vcera tel. sdelil ,ze datum jeste neni stanoven a je to vec, kterou musi projednat.
(co se tyce PAV74, ktery bydli ve Sluknovske, urcite mu doporucim aby vstoupil do Jablonky, protoze je to pro nej vyhodne a nevidim duvod proc za 100,- neodebirat internet. )
Ty jsi pripojeny do CZF, dal jsi prispevek a pocitac a vsechno ti chodi jak ma. User PAV74 je pripojeny pres APcko Jablonky, nic nedal, na kontakt prozatim nereguje a divi se, ze mu to jede pomalu. Chapu to dobre?