PAV74 je radnym clenem CZFree a zaplatil vstupni poplatek 1000,-Kc.
Rekl bych, ze jsem na tom stejne, zadny rozdil nevidim.
Nyni resim pouze sebe, chtel bych pouze dopredu dostat informaci, kdy mne ceka podobne omezeni.
Tot vse.
Clenem CZFree? Zaplatil poplatek? Takovehle veci vyvolavaji usmev na me tvari.
Ad tech 50Kc/mesic. Premyslel si nekdy nad tim, ze to AP muze odejit a bude ho potreba vymenit? Nebo jina AP v ramci site, kterou muzes eventuelne pouzivat? Nebo treba to, ze cas, ktery tomu nekdo venuje, take neco stoji? Vedeni uctu, administrativni ukony ... mam pokracovat? Myslim si, ze 50Kc/mesic je vice nez symbolickych.
Ahoj,
teď tu máme situaci kdy routery s AP jablonecka, yenik a jabtoc (a mnoho dalších) spravuje sdružení, které vzniklo až poté co do sítě vstoupili MAC a PAV74 klasicky tím, že přispěli jednorázově na vybavení.
Tenhle stav tu je už několik let a možná že třeba PAV74 asi ani neví že u něj ve vchodu vede LANka.
Přepojení PAV74 z wifi na ethernet by bylo, podle mě, dobré a logické ale pro PAV74 to bude znamenat, že začne pravidelně přispívat na provoz.
Minimálně 50Kč měsíčně (600Kč ročně) a inet si klidně může dál brát tam kde do teď.
Ta otázka "co s lidma co pravidelně nepřispívají" tu je už několik let. Kdy a jak přesně to vyřešíme se přesně neví ale v klidu to můžem probrat příští pondělí 25.2. na srazu v Severce.
Můj názor je, že musíme, pokud možno od všech, pravidelně vybírat na provoz, jinak naše síť zanikne.
Karle,
Sima tu urcite nemluvil o tobe, protoze ty si nejenze zaplatil za sve routery nekolikanasobek tisicovky, ale navic si i tahal kabely, vozil material a jinak vsemozne podporoval vystavbu site. To ostatne delalo hodne lidi.
Sima tu mluvi o lidech, kteri kdysi zaplatili svuj prispevek a tim to zhaslo. Tahle situace by se podle me mela resit, vzdyt HW odchazi a tech hodin s konfiguraci, co na tom lide tomu rozumejici stravili, o tom bezny "Clen CZFree" nema ani tuseni. Tisicovka a na vecne casy pokoj, to je podle me komunismus.
Zdravim,
To opravdu nechapu proc nemuzes dat antenu na strechu ? vzdyt strecha je spolecny prostor a na to mas narok. Ja jsem napr. sel za majitelem (resp. spravcem) a naprosto bez problemu mi po podpisu udelal kopii klicu. Jedine co jsem musel udelat, ze jsem dodal foto jaka antena bude na strese, protoze barak je obecniho uradu.
Koukam,ze u druzstev a zdruzni je to podobne. U meho otce,ktery je ve zdruzeni vlastniku si na strechu nemuze dat antenu, pokud by se na ni pripojovalo vice lidi (pry se jedna o komercni provoz) ale pro svou potrebu ji na strechu dat muze!
Casem se budu stehovat do vlastniho domku (Klecany) a odsud se budu chtit pripojit do CZFree, samozrejmne i me sousedy bych pripojil zdarma . Jsem zvedav jaka situace bude za 2roky, zda se bude platit za to ,ze se chceme pripojit do CZFree. Vypada to, ze internet spustil budovani komutni site a zase to bude internet, ktery ji polozi.
Jablonka je pro Kobylisy jednim z ISP,ne vsichni na Proseku v CZF berou inet od Jablonky.
Podle me je na svobodne vuli kazdeho majitele AP koho si pripoji nebo koho odpoji/zarizne.
Pokud tedy nejake AP spravuje Jablonka, je na jeji vuli...navic tadz slo myslim predevsim o to kontaktovat daneho cloveka (reseni ne prilis vhodne nicmene asi jedine a posledni)a nabidnout mu "kvalitnejsi sluzbu" v podobe metaliky.
Z jednorazoveho vstupnihop prispevku tezko zaplatis provoz a udrzbu napr. na 5 let.
Ja sam radsi ani nepocitam kolik toho jen na me pude shorelo,upadlo atd.,cas nepocitaje.
I kdyz budu brat Jablonku jako ISP,stale je to jeden z mala,ktery poskytuje CZF....
A nikdo nikoho nenutil ,aby do Jablonky sel, ted myslim predevsim spravce a majitele soukromych AP....
asi jsem naivni a hloupej,ale tenkrat jsem na to opravdu moc nemyslel a vse se budovalo s cisteho nadseni pro vec...,ale to bylo par routeru,zadny sitovani panelaku optikou a metalikou,pojitka apod.
Zdravím, anténu pro svou potřebu na střechu si dát nemůžu proto ji umístím na doporučené okno a až začnou montovat plastová tak budu žádat náhradní umístění.
Bohužel zde vládne garnituraIng. skálů podávajících svědectví v rozporu se zákonem, křivě obviňující mgr. Karfíková a zkrachovalý BDTelový majitel pan mgr. Kroh.
Vysvětlení je jednoduché jak je možné že, manželka Ing. Skály může mít na střeše antény již několik let kdy dům byl opravdu jen družstva a navíc neplatí nic.
Jak je možné že, infrastruktura se zde stavěla naprosto na černo a po připojení představitelů domu se vše zlegalizovalo za 1,-Kč ano všichni z vedení domu platí 70 nebo 100 kč nebo kolik platíme Ano ale s 1,- Kč nájmem proč si to neschválit.
Na stranu druhou proč já bych měl platit i těch 70 - 100,- Kč když mohu jet sám na sebe zadarmo a jak zde správně bylo řečeno i kousek střechy stejně jako sklepa nebo chodby patří k bytu.
Zatím se zde snažím vyřešit vše smírnou cestou a nechci hrotit. Nicméně je jen otázka času kdy se jako vždy naštvu ono k tomu bude stačit rozdělaný QoS na routru který budu konfit 4 hodiny a nehlášený výpadek.
Zdravím K.