Stejně mi to vrtá hlavou, tak se zeptám - provozuje někdo na WRT-311 připojenou nějakou VoIP bránu/telefon a používá firmware 1.6.5? Mám bránu Linksys PAP2T.
Já prostě ve firmware 1.6.5 nejsem schopen bránu rozběhat, jakoby nefungoval port forwarding(odchozí hovory nejdou, příchozí jo). Občas se stane, že to chvilku funguje(asi po restartu WRT), pak už ne. WRT má zapnutý DHCP, ale brána má přiřazenou statickou IP podle MAC. Zkoušel jsem všemožný nastavení, ani DMZ nefunguje správně. Jakmile nahraju starší fw(1.6.4), tak to najednou funguje správně. Musí to být problém ve WRT a nejspíš v tom fw 1.6.5
Předtím jsem WRT chválil(režim Bridge, 1 PC), ale teď po zkušenostech bych se jejich výrobkům vyhnul obloukem.
S firmware 1.6.4 je WRT nestabilní, pořád se restartuje a přehříváním to 100% není. Jinak bych tam 1.6.4 klidně nechal.
Přesně jak píšeš, ve fw 1.6.4 nemám pro VoIP bránu žádný přesměrování portů a brána funguje bez dalších nastavení. Ale jakmile tam nahrnu fw 1.6.5, tak brána přestane fungovat(jen odchozí hovory) a nepomůže ani jakýkoliv nastavení port-forwardingu, nebo umístění do DMZ.
Edit: ještě by mě zajímal význam barvy LEDek - když flashnu 1.6.5, tak po dokončení rebootu WRT svítí LEDka Power chvilku zeleně, ale pak už trvale žlutě. S fw 1.6.4 svítí po dokončení rebootu pořád zeleně.
Taky barva LEDek LAN switche - třeba u VoIP brány svítí pořád žlutě(s jakýmkoliv fw) a u PC zase zeleně.
Zdravím, mám problém s WRT-311. Pro fw 1.6.4 a nižší jsem zjistil podivné chování na WLAN. V režimu router eth1=WAN, wlan+eth0=LAN a připojení bezdrátového klienta nepřicházejí odezvy na ping na tohoto wlan klienta z kteréhokoli stroje z LAN. Jediná cesta jak docílit odezvy je jakákoli komunikace ze strany bezdrátového klienta směrem k WRT-311. Je to velmi divné. U jiného AP jsem se s tím nesetkal. Jednoduše řečeno prostě nejde ping na bezdrátové klienty pokud sami nekomunikují. Projevuje se to především většími prodlevami při načítání www nebo při použití win sítě. Má s tím někdo taky problém? Zjistil toto také někdo? Nějaké řešeni? S fw 1.6.5 (došlo k výměně ovladače WLAN) toto už nepozoruji, ale zase nejde VoIP brána.