Nedávno jsem byl na stavebním úřadu zjistit co všechno budu potřebovat pro stavbu sloupu (pouze 8m) za stodolou. Přesně jak psal Dulik bylo mě zděleno že potřebuju jenom uzemní rozhodnutí (projekt+vodaři, plynaři, o2 a ČTU!). Tak jsem se ptal do jaké výšky můžu dát konzolu (stožár) na barák, jednoznačnou odpvěd jsem nedostal. Pro informaci když přiděláte sloup (stožár) do 15m k budově nepotřebujete nic jenom zase uzemko bez (vodaři, plynaři, o2,...) - informoval stavební úřad.
Do jaké výšky můžu dát konzolu (stožár) na budovu? (bez povolení stav. uřadem) Dík
edit: nejedná se o žádnou chráněnou oblast (naštěstí)
pokud si to dobre pamatuju tak pokud je stozar do 6 m nad strechu budovy tak to lze bez jakychkoliv povinosti
jedinou podminou je pokud se dostanes nad uroven hromosvodu tak by to melo projit revizi
Co se týče hromosvodů přepětových ochran sice nejsou nikdy 100% učinné ale je to spíše kvůli pojišťovnám kdyby muselo dojít na proplácení nějaké škody způsobené úderem blesku. Sám jsem si tohle prošel hromosvod mám ale bouchlo nám to vedení takže to odskákaly přepěťovky kdy byly obsaženy třídách ochrany B+C a nakonec D škoda sice nějaká byla když pominu tv a pc.Pojišťovna vše proplatila bez problémů když nějaký jejich technik napsal do nějakého sumáře že vše mělo maximální ochranu proti poškození.Zase se nestačím se divit když někdo tvrdí že stačí pouze nějakej prodlužovák za 500 jako plnohodnotná ochrana.
jj, je to hlavne kvuli pojistovakovi, resp kvuli likvidatorovi z pojistovny.
kazdopadne by mne zajimalo jak je to s tim uzemnenim stozaru na strese, kdyz totiz sleduju forum na elektrika.cz tak polovina revizaku rekne ano a druha ne, tak fakt nevim.
rozhodne hromosvod (paklize je poradne udelan) by asi mel bejt. jenze nekteri na nej nedbaj asi tak stejne jako na proudove chranice v koupelne ... (duvod - setrime setrime, hlavne ze rejzujeme)