zdravim vas,
som trosku zaciatocnik v pouzivani openwrt, ale mam nasledovny problem. mozno to bude len nejaka blbost, ale mne sa to zatial nepodaril rozlusknut. skusal som aj airca8-pro aj ovislink a oba s rovnakym vysledkom. ked tam flashnem openwrt, nasetupujem to ako wds a testujem na stole, tak vsetko funguje, radia sa spoja, data sa prenasaju. ale ked to skusame osadit ako zivy spoj na strechu na linku cca 2km, tak sa ani jedno z radii nespoji nech robim co robim. uroven signalu je 0, nic neprijimam. niekde som cital ze tam je nejaky problem so silou signalu a ma to nieco spolocne s diversity a tx/rxantenna settingom, ale diversity mam nastavene na 0 a tx/rx na 1. openwrt pouzivam najnovsi build na jadre 2.6. ked tam dam original firmware, tak vsetko funguje ok. ja nepotrebujem ziadnu specialnu funkciu z toho openwrt, len aby som mohol mat nanagement ip toho zariadenia na inej vlane ako 1. viete mi prosim s tymto problemom poradit? dakujem
anteny, kable, zdroje..toto vsetko je ok, to je fixne namontovane a s tym sa nemanipuluje. ked dam original firmware do airca, tak sa ten spoj chyti a funguje bez problemu a je nastaveny ako wds. firmware pouzivam 1.08e05.
ked tam dam openwrt do tych istych zariadeni, tak na stole sa to rozbehne na cca 5m cez miestnost, ale na streche na 2km to uz nekomunikuje. ack a timesloty som nastavil podla vzdialenosti cez sysctl. WDS pouzivam bez problemu na normalnom orginal fw a staci to, su to spoje medzi switchmy. nechcem od toho ziadne routovanie, firewall ani ine specialne vlastnosti. kludne by mi stacil aj original firmware, keby sa tam dala nastavit id vlany na ktorej by mi ip zariadenia pocuvalo..
Máte někdo zkušenosti s touto ohavností na OpenWRT (Build valXdater) ? Nikdy jsem podobné prasečinky neprovozoval a potřeboval bych to rozchodit proti existujícícímu pppOE (ppp over ethernet) serveru (přes bezdrát).
Ehm... mám takový malý problém s kablem... zkousel jsem si koupit kablik na nokii 3310, ten jsem zkousel ruzne rozdelavat, stravil jsem s tim x hodin, pripojoval jsem vcc, vsechno mozne ale stejne nedostanu nikdy v hyperterminalu odezvu.... vidim to tak ze uz to asi nerozjedu a chtel jsem se zeptat, jestli nahodou nekdo pobliz Ostravy, nebo Brna nema seriovy kabel a jestli bych si to u nej nemohl preflashnout, pripadne ze by mi jej pujcil ( poslal, ja pak poslal zpet a zaplatil ) nebo neco podobneho...
Ahoj lidi, pracuje na tom jeste nekdo? Mam dotaz na valxdatera nebo molekulu:
Jak splacat dohromady vmlinuz a rootfs co mi vyleze z buildu aktualni kamize, tak aby se to dalo do CA8 poslat pres tftp?
Vim, ze ve starsich revizich tam mate gen_gzImage, ale jak je to ted?
Nasel by si nekdo z nich cas popsat rozdil oproti upstreamu kamikaze?
nejak mi nevyslo flashovani u AirCA8 a potreboval bych to preflesnout na fungujici firmware. Nemel by nekdo na pujceni (pripadne prodej) seriovy kabel ?