Ahoj,
rad bych se pripojil do czfree.net., pred casem jsem se na mape oznacil jako sinda prosek.
V soucasne dobe nemam zadne Wi-Fi vybaveni, ale ani jistotu, ze ke mne doleti nejaky signal.
2 Vlada: Proto bych rad vyuzil nabidky Vladi na vikend 18.-19.1. na hledani signalu s jeho citlivymi antenami a notebookem.
byly zpusobeny instalaci lepsi WiFI karty na Ujezd smerem na Andel, ktera zacla kousat server (VIA chipsety...) - tak jednou za den. Na Ujezde bohuzel nebyl resetator, ale Standa jedem promtne zaridil. Nasledujicich par vypadku bylo spusobenych spatne zkonfigurovanym resetatorerm, ktery nedostaval potrebne "ziju" signaly a resetoval router ... Timto bych chtel verejne podekovat StB za jeho investici do posileni HW jeho bodu, za spoustu casu stravenou schaneni vsech potrebnych komponent a jejich instalaci. Profitujeme z toho my vsichni pripojeni pred jeho NODE. Dik
Uz je vse vyreseno, takze v nasledujicich dnech byste meli konecne uzivat kvalitni rychle site dalsi zlepseni prinese uzavreni kruhu pres linku Hostivar-Heaven. Nicmene specialni iGW pro Prosek je jiz v jednani
Fyzik> Cetl jsem o te vymene na connected foru a docela si vas ta vymena vychutnala. Zato ted to slape naprosto nadherne - diky za vas cas.
Sima> Ty statisktiky routeru pres HotSanic jsou fakt skvely. Hned je videt, kde se co deje, co nejede. Vsem ostatnim vrele doporucuju je sledovat, pokud budete mit problemy se spojenim, nez se budete na nekoho obracet.
R-man?> Udelal jsem Johance par fotek kvuli clanku v "9" a rada by jeste namesticko, kde by snad mel byt taky signal (cukrarna). Bohuzel se mi nepodarilo najit, z ktereho okna se tam "sviti" - nenasel jsem antenu - a bez ni by mi ta fotka prisla takova od tematu. Mohl by me vlastnik nasmerovat (tusim Rman) nasmerovat, kde bych mel hledat? Snad se jeste ukaze slunicko, abych to dofotil.
All> Kdyby nahodou nekoho napadlo, co pripadne jak vyfotit o Proseckem wifi, urcite se mi ozvete. Pripominam, ze je to potreba nejpozdeji do 20.1., tj. nejlepe pres vikend.
Zdravím všechny, bohužel včera navečer jsem byl mimo Prahu, takže jsem se nemohl zúčtastit schůzky :(((... doufám, že se tady objeví nějaký shrnutí .
to Síma: Byl jsem v tý prodejně satelitní techniky v Husitský... ptal jsem se na ten 75 ohmů koax s měděným stíněním a ten člověk mi tvrdil, že nic s měděným nemá ani neměl, ale že prej s hlíníkovým je to to samý... no zas tolik nestojí (11 Kč/metr). Je to Belden, útlum při 2400 má prý 30db/100 metrů.... Problém je v tom, že to nějak moc nechodí ). Zajímalo by mě, jestli je opravdu ten měděnej o hodně lepší, nebo co za lepší kabel bych si asi měl měl koupit... bude ho třeba si 8m ....
Další problém je v tom, že netstumbler s XI-626 a těma ovladačema ke kartě nejede a musí se stáhnout nový z netu z windows update, no a k tomu musí být připojení k netu :( a to nemám :(. Takže problém :(. Přes ten prográmek wlan se to dá scanovat taky, ale musí se vždycky zmáčknout rescan a to je hroznej vopruz :((. No uvidíme .