To bych nerek.. Preci si nekoupim spoj s malejma antenama, tak aby mi jel jen 1/10 rychlosti co umi, coz by z tve odpovedi vyplynulo.
Pokud potrebuju urcitou rychlost, pak ji potrebuju mit s urcitou garanci (samozrejme je vyborna vec, ze pokud se mi zhorsi podminky na trase, tak pojedu alespon nejak nez vubec, coz si asi mel na mysli) a na druhe strane neni prilis vhodne cpat na kazdej kratsi skok metrove anteny. Tudiz citlivost casto taky hraje svou roli ve vyberu pojitka.
Tebou udana citlivost je pro jakou rychlost? A jak to bude s citlivosti pri navysovani? To byl taky nejspis puvodni dotaz.
Jo Vitisek to vystihl,pač ta citlivost u Orcavu se mi zdála prostě nějak horší kdy mi na trasy 3km navrhují 65+65 a na 6km 90+90 a 9km 115+115 což jsem si zatím vyjasnil že je to opravdu pro ten top s BER 10-6 pri 20dBm rezervě pro E1ky to zdá se potřebují já se bez nich obejdu...ale pro mě spíše mechanicky dost nereálné na obě strany cpát 115ky když potřebuji i skoky kolem 11-16km ....sice těch 12km udajně pojede i s 90+65 ...ale ještě se o tom chci dozvědět víc a nerad bych kupoval na delší vzdálenosti něco jako bylo MEčko od Alcomy,které tu nějak kolovalo že je jen na kratší vzdálenosti... no 1-2 spoje bych asi risknul zatím to vypadá na 1km a 11km .
Musim rict, ze popravde na Asuru cekame uz celkem dlouho.. A prozatim vetsina "konkurence" uz vysla s celkem peknejma radama spoju, takze si clovek popravde i rad priplati a ma to vsechno "stejny" se stejnym servisem..
Jaka bude finalni cena u Asury? Ne naklady, ale koncova cena? A kdy uz konecne vyjde.. Mam uz dojem ze tu mela byt nejaky ten patek funkcni a kde nic tu nic..
Pojitka od KPE se mi moc libej, ale kdyz na tu puvodni radu nic nenavazuje, tak je to celkem k nicemu.. :(
No jo trvalo to.. Ja vim... Dneska jsme nalili do desek novy firmware, integrovana ETH karta jiz jede o poznani lepe s drobnymi vyhradami. Nanestesti jsme skompilovali spatnou verzi, ktera nema jeste uplne odchytane mouchy, takze zitra skompilujeme tu spravnou, ktera ma byt jeste o poznani lepsi a rychlejsi.. Dulezite vsak je , ze je jadro o poznani stabilnejsi, protahli jsme pres to do ted 160GB dat a pingy pri plnem zatizeni TCP IP nelezou nad 10ms. Zarove spojiz jede 6 hodin bez havarky. Zatim jedem v rezimu zakladni kapsulace 32 mbit (1500bytove kapsule), dodelanim kapsulace pujde rychlost na 2 nasobek (3100bytove kapsule).
Protoze jsme dost casu stravili na odladovani nekompatibilit, ceka nas ted dodelani kapsulace, ktera je ted tak z pulky hotova.
Stavajici latence pro pro 64byte paket je hluboce pod 1 ms pro 1500 byte ping zatim kolem 2ms, pingam vsak zatim proti windowsove masine z windowsove masiny pres 3 switche, takze serioznejsi vysledky dodam snad zitra, kdy prepneme ETH do FD a s novym jadrem.
Tak se zatim mejte pekne a ja dam zitra vedet co a jak.