Ahoj,
omlouvám se, pokud se ptám na nějakou pitomost, ale přesto se zeptám:
Mám wifi sítě ve škole i doma, na svém notebooku (windows XP) když příjdu domu tak musím změnit IP adresy, když jsem ve škole tak zase musím měnit. Nešlo by v Ovládacích panelech - síťová připojení - Bezdrátové připojení k síti přidat další připojení, u jednoho bych měl domácí adresu a u druhého školní, zkoušelo by to připojit se k oběma, podle toho zda se připojí na jedno nebo druhé.
Něco jako když mám wifi a jsem najednou připojen i UTP kabelem ke switchi.
Zkoušel jsem to najít we windows, ale nic. Předem díky za všechny odpovědi.
Jinak nedoporucuju pouzivat zaroven dve IP adresy, protoze se pak zkratka do rozsahu te druhe nedostanete, coz obcas muze byt dosti limitujici. (obvzlast kdyz vyuzivate verejny IPcko/a)
dalsi moznosti pro wifi rozhrani je pouziti programu Boingo pro spravu bezdratovych siti, lze si tam ulozit ruzne profily IP adres pro ruzna ssid siti. Nevyhodu je ze si umi pamatovat pro kazdou sit jen 1 DNS server.
pokud psal ze to ma pod XPcka, tak tohle ulozit do textaku:
netsh int ip set address local static 10.0.0.9 255.255.255.0 10.0.0.1 1
netsh int ip set dns local static 10.0.0.2 index=1
netsh int ip set dns local static 10.0.0.3 index=2
(.9 je pridelena IP, .1 brana, .2 prim. dns, .3 je sec. dns )
nazev souboru zmenit na doma.cmd a je to. Pak staci totez zopakovat podruhe s IPckama ze skoly, ulozit do skola.cmd
od obou zastupce na plochu a je to... na co potrebujete probuh externi programy kdyz to umi shell???