cipis
Senior Member
|
Tak po víc jak půlroční zkušenosti:
NEBRAT Repotec (RP-2402GI/S - odešly Gbit porty na stole při nastavování, druhému kusu vypadné po nějaké době management, po vyp/zap občas nenajedou korektně VLANy, RP-0802GI - první kus přesta přepínat, druhému po nějaké době vypadne management, najede až po vyp/zap, RP-G2402GI - nestabilní, nakonec už ani korektně nenaběhl) - všechny máme buď už vyreklamované (naštěstí (už) bývalý dodavatel je neschopný a nevyřídil reklamačku do 30 dnů, takže zpátky prachy) nebo jsou momentálně v reklamaci a doufám, že to přes svátky taktéž nestihnou vyřídit.
Rok fungování - Linksys SRW224G4 - dva kousky jedou defacto bez problémů od zapnutí, jednou se resetlo to webové rozhranní a s ním i celý switch, špatného multicastu jsem si nevšiml, IE only potvrzuji, čtení SNMP je v pohodě.
Místo těch kryplů Repotec jsem nakonec vzal Allied Telesyn GS950-24 (1 ks) , FS750-24 (2 ks) a FS750-16 (2 ks). Od doby nastavení a zapnutí na lokalitě o nich nevím. Web management je trochu strohý a pomalý, při nastavování VLAN (obzvláště změně) si to občas nechce nechat vnutit změnu (pomůže na to vlézt v jiném prohlížeči - jede to ve všech), nedají se nastavit popisy portů (přes SNMP jsem nezkoušel), statistiky se dají v pohodě vyčítat. No prostě ty AT mají také nějaké vady, ale řekl bych takové kosmetické.
Na všech jsou provozovány 802.1Q VLANy a je zaplé IGMP Snooping, stat. se vyčítají MRTG pomocí SNMP.