Vzhledem k tomu, ze naprosto nemam predstavu, kdo vsechno mel k datum pristup za poslednich sest let, proc by me melo znepokojovat, ze ted k nim ma pristup jeste nekdo jiny?
Když může teď dostat kopii kdokoli na požádání, tak už je celkem zbytečné řešit zabezpečení originálu, ale pro pořádek: přístup na server mám já, aquarius a danny (který spravuje server kde běží ten virtuál). Já mám kromě toho ještě zálohu dat.
Nevím, kdo zná rootovské heslo, připojuji se přes SSH klíč. Disky pokud vím šifrované nejsou, ale alespoň je teď server v klasické serverovně s ostrahou.
nezlobte se, ale to ze vubec nekoho napadne (je jedno jestli je znama nebo neznama osoba) nabizet data ze serveru je uz samo o sobe alarmujici. Vypada to, ze uz tady davno neplati etika administratora, ze nebudu dale operovat s daty na serveru, ktery jsem mel na starosti.
Stary server se prestal pouzivat a melo se dohlednout na bezpecne smazani vsech dat na starem serveru (chapu, ze to bylo v puvodnim prostredi pravdepodobne velky problem - pozadi neznam) , ale rozhodne se data nemela sirit ze stareho serveru dal !.
Simandle - dom0 (fyzicke zelezo) patri NFX. Lide nejsou podstatni; cokoliv se stane prostrednictvim dom0 je vec a zodpovednost NFX, resp. jeho technicke skupiny.
Proc potrebujes znat konkretni jedince - predpokladam ze chces zjistit kdo je spoluzodpovedny za bezpenost dat (byt jen neprimo prostrednictvim zeleza), a ten nekdo je NFX, z.s.p.o.
16.12.2008 v 13:39
danny
16.12.2008 23:58
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
ptak)