Toz jsem zase trochu hnul s vyvojem. Postavil jsem 50V zdroj pro fotodiodu, vyvinul a odmeril vysoce kvalitni derivatorovu civku a postavil logaritmicky meric okolniho osvetleni na fotodiode. Teoreticky by se mel zvetsih dosah o 30% za nizkeho osvetleni do 100 luxu. Nad 300 luxu se dosah nezvysi, mezi 100 a 300 luxy nekde mezi tim.
Zdejší diskuze je jenom zástěrka pro zmatení průmyslových špiónů zlých imperialistických korporací. Clock ve skutečnosti už dávno pracuje na projektu 10 Gbps pojítka v terahertzovém (THz pásmu), které prosvítí i betonovou zeď, a bude možné si ho jednoduše vyrobit ze součástek získaných demontáží počítačového šrotu z 80. let, šlupek od brambor a obsahu odpadkového koše od McDonalds :-)
Mám za sebou i spše, takže bastlit, mám určitý elektrikářský odhad, něco málo bych spočítal, nebo simuloval ve špajsu, menší věci naprogramoval buď v C nebo v asm, v brzké době si chci pohrávat s fpga, určitě bych se snažil potřebné věci nastudovat.