Pokud hlasovani na vice otazek probiha soucasne, pak se bere celkova volebni ucast, tj, prisel jsem k volbach, ale je ciste moje svobodna vule, jestli se chci vyjadrit ke vsem otazkam voleb.
tj. celkova volebni ucast je 51,1 %, coz je nadpolovicni vetsina tj. povazoval bych volby za platne.
Jejda, mam pocit ze jsem asi kliknul omylem, prosim nekoho zmodu, zkontrolujte a editujte hlasovani.
Pro jistotu, muj nazor je: "Ne, jeho vysledky plati"
Myslim si ze hlasovani je platne, protoze lidi hlasovali. Nejake zabomysi valky o nedosazenem quoru jsou dle meho dost prihlouple, nejsme v parlamentu... Pro priste prosim o zverejneni poctu opravnenych hlasujicich a shodneme se zrejme na quoru 50%. Ale nebudeme na tom nesmyslne bazirovat!
Jen bych poznamenal, že to hlasování je postaveno docela blbě k hlasování nemělo být zdržel se, pro, proti. Měla zde být otázka tam kde byl počet registrovaných členů platí kde bylo málo neplatí.
Navíc jsem nepochopil započítávání hlasů neregistrovaných k hlasům registrovaných zástupců cloudů. To je jako bych si já zejtra ráno odskočil k hlasování do sněmovny K.
Dannyho postup je pokusem vyřešit nefunkčnost rady referendem. Referendum nemělo souhlas více než 50% všech cloudů, a teď co s tím ? Staré radě vypršel mandát, a tedy by měla mandát leda k vypsání nových voleb, když by se zázračně vzchopila. Nejčistší způsob je samozřejmě o každé otázce udělat nové referendum, nicméně čistý způsob znamená riziko zablokování procesu a zcela jistě měsíční průtahy, jakoby jich nebylo dost. Vzhledem k vysokému počtu hlasujících zástupců cloudů v jednotlivých otázkách bych nechal na všech cloudech, aby se rozhodly v tomto referendu sami. Úplně čistý způsob to není, ale jestliže nadpoloviční většina cloudů řekne, že to je ok, asi ve smyslu, že bílou pro tento účel budeme považovat za černou, pak bych to přijal, a uvedená referenda by se stala šestými mezicloudy. Když nebude 22 cloudů pro, uvedená referenda nemají povahu mezicloudů. referendum může odhlasovat cokoliv, ale doufám, že takové opičárny už nebudou nastávat.