Nemate nekdo, kdo pouzivate mikrotiky v3, poslednich par mesicu problemy s OSPF? Chaoticky se nam stava, ze se na nekterych AP nektery routy prestanou distribuovat, pritom vetsina rout z daneho AP treba v poradku probubla, jen jedna z nich ne.. Restart v drtive vetsine pomuze..
Nam se stava na jednom routeru, ze tam uplne zmizej vsechny routy, v logu neni vubec zadna informace o tom, ze by ospf z nejakeho duvodu padlo a v konfiguraci jsem zadnej problem nenasel. Nevim cim to je. Po rebootu samozrejme vsechno OK a treba za tyden to padne.
Uz jsem dost otravenej, takze to vyresim tak, ze ten mikrotik dam do bridge a bude zase routovat linuxovej router jako driv :-)
a nebo pokud opravdu nepotřebuješ OSPFv3 tedy pokud nepotřebuješ routovat v IPv6 tak si tam dej původní verzi OSPFv2. Přeci jenom je to furt označený jako testing a OSPFv2 nám tu na MKčkách funguje po celí síti.
ne, myslel jsem to tak že jestli nepoužívá IPv6 tak ať použije normální balíček routing v mikrotiku a ne ten označenej routing-test. První je totiž OSPFv2 a ten test je OSPFv3 a nefunguje korektně.
18.02.2009 v 14:55
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Me ted zajima, jestli se to deje jenom nam a je to nejakou divnou chybou v konfiguraci, nebo jestli to je chyba primo tech trojkovejch verzi..
Vymenit by to slo, kdyby to nebylo po cely siti a pri downgradu nezmizelo nastaveni wifin.. Jsme se do toho nahrnuli jakmile prohlasili, ze ipv6 funguje a takhle jsme si nabehli (?)
stačí tam nainstalovat jenom jeden balíček a ten druhej odinstalovat, žádný downgrade. Ostatní nastavení netýkajících se dynamickýho routingu se to nedotkne.
Naposledy upravil hapi 18.02.2009 v 16:25
18.02.2009 v 16:20
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Ale podle toho co píšete to znamená, že OSPFv3 nezvládne IPv4 coš je divný. Každopádně OSPFv2 na mikrotikcích funguje parádně. A podle některých je podpora IPv6 až v balíčku routing-test který nefunguje dobře..