Zdravim Vsechny priznivce tohoto fora,
predem se chci omluvit za moji nedokonalost v oboru wifi tak prosim o schovivavost.
Mam takovy pro vas banalni a pro me absurdni problem.
Mame doma d-link adsl s wifi ... a chtel bych dokoupit nejakou antenu aby se mohla i moje matka vzdalena od meho domu 1-2km pripojit s jejim ntb.(prima viditelnost - jen nakonci by musel signal projit dvemi zdmi)
Dle meho usudku by mohla vystacit akorat koupe poradne smerove anteny ... kdyby byla tak moznost tak bych chtel spise vsesmerovou.
A muj dotaz je takovy jak to nejlepe zrealizovat ze slusne penize aby to spolehlive fungovalo ...
Jestli koupit antenu na 5GHz .. ale nejsem si jist a to me opravte to me zajima .. jestli by si matka musela dokoupit nejaky prijimac na teto frekvenci ,protoze to ji asi ntb neschramstne .. jde mi o jeji pohodli .. aby se na ntb akorat pripojila v celem jejim baraku .. a nemusela mit nejakou extr antenu.
Jsem v tomto oboru zacatecnik a neumel ... budu rad za kazdou vasi radu ..
Na tuhle vzdalenost nepocitej s tim, ze to z druheho konce bude fungovat na integrovanou wifi v notebooku...
Takze urcite nejakou antenu z obou stran. Vsesmeru bych se vyhybal, lepsi je (kdyz uz neco nesmerovyho) nejaka sektorovka.
+ asi nejaka wifi krabicka na oba konce
To si rozmysli co chces delat. Jedna moznost je PtP spoj k babicce, druha sance je delat freenet pro celou vesnici. Neni nic mezi tim. Pokud si reknes ze pripojis 5 kamaradu a konec, tak takhle to proste nefunguje. Tvych 5 kamaradu ma zase svych 5 kamaradu a nakonec te to pohlti. Bud to proste udelas ve velkym a nebo v malym pro babcu...