Mezicloudy ani rada nikdy zadny skutecny mandat mit nebudou. Je to svym zpusobem samozvany organ (byt slozeny nejakym vyberem zastupcu, navolenim rady....) ale porad je to napad par jednotlivcu kteri se rozhodli "spoutat" myslenku CZFree a veci na ni navazane (jako treba forum...)
A cele tohle bude mit mandat vychazejici ne z toho, kolik procent lidi/uzivatelu tomu veri a je pro, ale kolik veci bude ovladat. Pokud bude "pod palcem" mezicloudu/rady rekneme forum, NIC, RIPE tak mandat vychazi prave z toho.
Komu se to nelibi muze si svolat svoje jinaci mezicloudy, mit vlastni ripe a vlastni nic.... a vubec muze mit cele svoje czfree se svym forem a svym connected a co ja vim s cim
Shaneni mandatu az na urovni koncaku na siti se podoba hlasovani o hlasovani, treba bych chtel videt jak se k tomu postavi zakaznici EvkaNETu - muj odhad je ze alespon 90% nema ani tucha o CZFree.
Ja osobne zastavam nazor, ze pokud se subjekty uvnitr BGP cloudu dohodnou na jednom zastupci, necht je jeden zastupce.
Pokud ale subjekty uvnitr BGP cloudu maji odlisnou organizaci, budou zrejme chtit rozhodovat sami za sebe a pak plati podminka, ze subjekt, ktery chce mit zastupce musi vlastnit minimalne rozsah /20 pro pripad budouciho zprovozneni BGP, ale vzajemne oddeleni takovych subjektu BGP bych nepodminoval - ne pro vsechny subjekty to je vyhodne.
Posouzeni, jestli bude takova registrace uznana nebo ne je samozrejme na Rade.
Po odhlasovani pravidel by mela potom logicky probehnout nova registrace zastupcu cloudu, aby bylo zaruceno splneni podminek dle odhlasovanych pravidel.