no jasný no, o to mi jde. Taky čekám od novýho chipsetu něco lepšího na 802.11a. Měly by tam bejt nějaký nový věci který budoou konečně fungovat oproti například CM9 či R52
něco jsem doma zkoušel ale nezdá se mi to. Dvě RB411 proti sobě s touhle kartou a kdž se dá jedna anténa a 20MHz kanál (na 40MHz to neběželo) tak bylo zlepšení o 6Mbit bez nstreme a o 10Mbit s nstreme čili 30Mbit bez a 50Mbit s. Pokud jsem zapnul druhou anténu, nic se nezměnilo. Tak jsem laboroval s rozmístěním pendreků po bytě a bez nstreme to nedalo víc jak 36Mbit. Pokud jsem ho zapnul, tak rychlost při správně umístěných anténám najednou vylítla jednim směrem až na hranici ethernetu. Sice to už byl 40MHz kanál ale i tak to bylo zajímaví. Ovšem stačilo hnout s anténami a vrátilo se to rychlostí spátky do doby kamený (802.11a).
ja vim ja vim, ale nemám je k dispozici takže to netestnu. Teď spíš schánim něco co můžu dát do hliníkovýho boxu a má to gbit ethernet a nepotřebuje to chladit a taky to nepotřebuje ATX zdroj. RB600 nepočítám. Je to drahý a ne moc výkoný.
Ovšem teď mě napadá, jestli funguje mimo tak jak si myslim, tak musí signál bez problému dorazit od jedný antény k oboum na druhý straně a tim pádem obě museji bejt nejlépe v jedný polarizaci a každá v jedný. Každopádně záleželo na správný nasměrování i pendreků a i tak to nedosahlo bez nsterme větší rychlost než 802.11a s nstreme i když rate ukazovalo spojení na 300Mbit.
můj názor je podobnej, takže můžu spolehlivě říct, že 802.11n je uplně na houby. Jediných koudných rychlostí jsem z toho dostal pouze ze zapnutým nstreme na mikrotiku, takže pro zařízení který to nemaji je to úplně vo ničem a hádat se tu o 6Mbit na stole nebudu protože to nic moc nepřineše.
Ale stejně mě zajímá jak je možný že s nstreme to vytahnulo víc než 3x tolik. Asi možná ještě nemaji dolazený ovladače.