umí všechno protože všechno jsou chipsety ze stejný řady a drobnosti v reálu nijak nepoznáš. Koaxy jsou obyč z i4wifi tušim 3m dlouhý už hotový ty tenký. Antány jirous24 bez límce. Nic zvláštního. Nstreme s framing polici na maximum.
Ale je to jenom 1km opakuju znova, tam to vytahnout jde.
V tom bude asi ten zakopanej pes proč jen 24Mbit...nikde jsem o možnosti nstreme na jedný kartě neslyšel. Možná jsem měl využít možnosti a zajít na nějaký školení o mikrotiku, nevím. Všude každej řeší hlavně nstreme dual...na internetu sem nic jinýho ani nenašel.
nevim co ti na to říct, máš si vzít nějaký RBčko a vyzkoušet si ho doma a na nějaký školení se vykašlat. Pak by tě to trknulo rovnou jak to udělat když defakto stačí na obou stranách zatrhnout jedno políčko. Jo a pak tu máme přece dokumentaci a neřekli bych že nijak špatnou kde to je popsaný taky. Je spousta možností.
Máš pravdu že dokumentaci jsem celou nečetl, ale hlavně jsem se inspiroval wiki a tam sem našel vzorový setup na bridge přes wds a přes eoip. Pak až nstreme dual. Nikde nstreme single. Každopádně pokud bys mohl poslat odkaz, kde najít tuto informaci na single link pomocí nstreme, tak bych ti byl moc vděčnej a určitě i další.
PS.: na stole jsem to samozřejmě zkoušel, ale uznávám, že sem stím nijak nelaboroval. Spíš sem se držel toho, co jsem našel v tom wiki-netušil jsem, že to vůbec jde.
jenom vlezeš do nastavení wifiny a najdeš záložku nstreme a tam to zapneš spolu s poolingem. Na druhý straně taky. Pak si můžeš pohrát s framer policy a zakázat CDMA. Víc najdeš v manuálu, když to nenajdeš v manuálu por MKv3 tak hledej v MKv2.9.
OK díky moc za info. Zkusím to a pak poreferuju jak sem dopadl i s testem na 19tkách. Kdyby to udělalo i jen 35Mbit, tak je to pak jasná volba oproti spoji na UBNT
Takže fakt zapnutí nstreme dělá divy. Z původního spoje v modu Ap-client wds, co udělal 24Mbit HD max, nyní po zapnutí nstreme a polling 33Mbit HD max! Jedná se o spoj na 1,3km s použitím 19tek na 5G koaxu 4,2 a 9m....ty 19tky nebyly nijak speciálně zaměřený.
no je pekny, kdyz na mereni z toho dostanete 33mego .. ale to realny provoz vubec neresi ... nstrem bali packety ... tak dostanete vetsi propust v testu, ale v realnem provozu to uz je slabsi ... tedy "vyhonene" hodnoty v testech me moc nezajimaji ... zajima me kolik spoj unese v beznem provozu koncem tydne chci zkusit ovislink WHA5500CPE .. jsem na to sam zvedav, protoze nekteri tvrdi, ze z toho 40mega dostanou v beznem provozu ... tak uvidime.
- development
- freenet, education
si piš že to s realnym průtokem dá. Mám to tu asi pro 70 lidí a teče tam klidně i 20Mbit/6Mbit a ještě tam zbejvá celkemm dost, je to ten spoj co dá 40mbit.
Tak po vcerejsi bource velice nemile zjisteni. Bullety s napajecim zdrojem od nanostation, 12V spinakem od ovislinku nebo trafickama se skoro vsechny kously, ze ani watchdog nezabral. Ostatni se zdroji SUNNY 18V, kvalitnejsimi spinaky vsechny OK, maximalne reset.
to mnaga - je to citlivejsi na poklesy ... nejvice NS5 ... mene pak bullety ... na bodech to resime napajenim hromadne kvalitnim 12V (15V) zdrojem ... pak vse drizi OK.
- development
- freenet, education