Mam 2x RouterStation s CM9. Snazim se udelat Point-to-point spoj. Openwrt tam je originalni od vyrobce (KAMIKAZE (bleeding edge, r15349)). Jednu CM9 nastavuju jako AP a druhou jako STA. Problem je v tom ze ta STA se mi chyti na AP pouze kdyz mam zvlastni frekvence (treba kanal 36 - 5.18 GHz). Kdyz nastavim v podstate cokoli jineho tak je STA porad "Not-Associated" a akorat se v iwconfig meni kanaly. Zkousel jsem dat obe karty to modu adhoc a to se mi nepodarilo vubec.
Podobnym zpusobem se mi chova CM9 ve WRAPu s OpenWrt Kamikaze 8.09. Tam se snazim pripojit na ISP (5.6GHz) a taky to nejde. Mikrotik Routeros na tom samym zarizeni jede jak vino takze to bude nejspis tim OpenWrt (nebo mnou).
Jeste doplnim ze vsechny CM9 jsem nastavil atheros band utilitou na 32 kanalu (nejvic)
Nevite nekdo co je za problem, popripade co delam spatne?
No ja myslel ze me to ten kanal nedovoli nastavit. Ted mi to dovoluje v poho (iwconfig ath0 channel 120 treba). Country jsem zkousel nastavovat ale nejak mi to blblo. Kde to mam nastavit? v /etc/config/wireless nebo v /etc/modules.d/50-madwifi ?
no tak nakonec pomohlo nastavit regdomain na 0x34 (tam je treba Bulharsko)
# ath_info -w 0x00100000 regdomain 0x34
Ted vidim vsechny kanaly az do 5.7GHz. Zajimavy. Jo a s tim, ze se to nechce naasociovat jsem to taky poresil. Proste staci pockat nekolik minu a ono se to chytne. Nebyl jsem dost trpelivy.
ath_info nelze pouzit pro zapsani regdomain primo v RS? mam identicky problem, moc se mi nelibi to, ze to budu muset ze strechy sundat a prepsat v redukci na pc doma... jine reseni neni?
lze do RouterStation (Pro) napumpovat tedy i AirOS znamy z UBNT Wisp,Nano,Loco ? Jakou verzi pripadne...pro jaky vyrobek...samotne UBNT AirOS pro RouterStation nenabizi,na webu ani prt...ci jak na to ?
docetl jsem se taky nejake info o dd-wrt ale moudry z toho nejsem,je li free ci placeny...