Tak na stožár na TV asi fakt ne. Na stožár o délce cca 10 metrů by se to slušelo. Zvlášť když si to musí oběhnout každej a to minimálně operátor MT byť by se jednalo jen o jeden na jedné střeše. Ono to přeci jen malinko leze přes rozměr toho paneláku. Uvážíme-li, že délka stožáru je skoro 1/3 velikosti paneláku. Z logiky Věci když to někomu spadne na hlavu, tak se dozajista nebude řešit kdo to povolil? Chápu, že ten stožár z Ústí není vidět tak se to jeví, že to není na stavební povolení. K.
PS Celkem mne tu fascinuje jedna Věc každej je chytrej jak rádio od Alcomy, ale dát sem aspoň link na to kde to vyčetl tak to už ne. A když jo tak je to o dvou dnech dohadovaní o ničem viz 10 GHZ.
Hezký večer,
Děkuji za čas věnovaný této informaci. Nechtěl jsem nijak buzerovat, ale tyhle otázky by dřív nebo později mohli vyvstat od jiných zvědavců. Pokud to tak působilo omlouvám se. Zároveň to měl být námět co kdyby nebylo něco z toho co jsem uvedl. Vidím, že Vše je dobře ošéfovaný a to je super. Neměl jsem možnost vyzkoušet jedu přes sebe a myslím, že jsem natvrdo do jups.
Děkuji a hezký večer K.
výše uvedená informace o max výšce 15m bez povolení mi udělala radost ale při pročítání zákona 183/2006 Sb. jsem narazil na
§ 96
Územní souhlas
(1) Místo územního rozhodnutí může stavební úřad vydat územní souhlas, a to na základě oznámení o záměru, pokud je záměr v zastavěném území nebo v zastavitelné ploše, poměry v území se podstatně nemění a záměr nevyžaduje nové nároky na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu. Územní souhlas nelze vydat, obsahuje-li závazné stanovisko dotčeného orgánu podmínky, nebo je-li takovým závazným stanoviskem vyjádřen nesouhlas, nebo pokud záměr podléhá posouzení z hlediska vlivů na životní prostředí podle zvláštního právního předpisu^11).
(2) Územní souhlas postačí v případech
a) staveb, jejich změn a zařízení, která nevyžadují stavební povolení ani ohlášení podle § 103 odst. 1 a 2,
Ahoj,
§ 96 jsem teď četl poprvé, ale postupoval bych podle § 103 a ohlášení stavebnímu úřadu, které výslovně pro stožár není vyžadováno, prostě nepodáme.
Jak to tedy chápu, tak SÚ nám nemůže dát ani územní souhlas, když ani neví, že stavíme stožár, protože jsme mu to neohlásili.
Ale třeba mu to oznámí někdo jiný a pak to budeme řešit. Ono by to chtělo spíš info od někoho, kdo se v tom vyzná, já s tím mám první zkušenost. Uvidíme.
Buďte si jistí, že na všechno je potřeba papír ... i když s velkou slávou zrušili na leccos stavební povolení, tak územní souhlas zůstal (nebo ho zavedli). Takže je to sice asi o něco jednodušší/rychlejší, ale stavebňáku se stejně nevyhneš ...
No v podstatě je to jak se to šikne kterému stavebnímu úřadu. Kdo se moc ptá moc se dozví. POkdu to chcete mít úplně ok tak se běžte zeptat na svůj místní úřad a tam vám to nejspíš nechají celé objehat (jo a v rámci toho byste to měli vlastně odstranit a teprve pak to znova postavit).
Ptal jsem se takhle u nás a na otázku "Ale jinde to není potřeba" mi řekli, že každej úřad si to může vyložit a chtít to jinak, takže ono s těma papírama těžko říct. Každopádně posuzovat to budou ty místní takže bych se ptal najejich výklad, pokud už to chcete řešit.
Jen pod čarou mozilla v3.5 a vyšší to asi neotevře. V IE v pohodě. Mimo jiné krásná názorná ukázka jak IE stáhne cokoliv. Tím samozřejmě nesnižuju kvalitu pdf textu který je obsahově přínosný. K.