Ahoj, tak já to myslel hlavně na oživení fora. Smutný je to, pokud by šlo o týden nebo dva visí to tam pomalu deset měsíců a ani po tomto příspěvku to nikdo nezačal mazat. Takže se nabízí otázka existuje ještě HMNet nebo je to jen už zástěrka pro pár rádoby podnikatelů. K.
takhle zaspamovanych for sem videl u poskytovatelu vic
ono jenom smazat prispevky nikam nevede protoze tam sou za par dni zpatky ale musi se upgradovat forum a nastavit nove zabezpeceni a do toho se castokrat nikomu nechce tak tam holt maj spamy
To jsou věci, fórum pro Horní Měcholupy a přispívají tu jen lidi odjinud
Tak abych napravil pár věcí:
- Za poskytnutí zálohy ti Karle tímto děkuji - alespoň za tu část sítě o kterou se starám (jsou na ní i dva tví klienti).
- Žádný náš klient tě pomlouvat nemůže, protože jako OS žádné klienty nemáme, máme pouze členy. Pokud se jedná pořád o tu Dubeč, tak už jsem ti říkal, že dotyčný není naším členem, nemáme s ním žádný přímý vztah a nikdo z vedení OS jej ani nezná.
- Totéž k chování "některých našich klientů" na jiných webech.
- K těm NON-CZF nevím o co jde, v oblasti o kterou se aktivně staráme (Horní Měcholupy) žádný takový bod nevidím, o zbytku "našeho" cloudu (do kterého myslím patříš i ty) detailní informace nemám.
- K peerování se nebudu detailně vyjadřovat, opravdu to není nic moc, ale tvůj postoj to učitě nezlepší (ale vzhledem k tomu co naši členové používají, ani nezhorší).
- To fórum opravdu hezké není, ale byl jsi za poslední dva roky asi první kdo ho navštívil. Musím Raptíkovi říct ať ho úplně vypne.
- Ten komentář o rádoby podnikatelích mě fakt pobavil - od tebe podnikajícího na ŽL své matky vůči OS, které nikdy nemělo žádného placeného zaměstnance a za práci pro OS poskytuje jen slevy na příspěvcích
- A co se týká finančních záležitostí - fakturu v rozumné výši ti rádi uhradíme - odpočtem části tvého několik let starého dluhu na příspěvcích OS (který jistě nepopíráš).
Klasika když přijdou konkrétní otázky tak nejsou žádné odpovědi. Když se mlčí bývá to tedy pravda. Je ohromně fajn, že v zájmu zisku podporujete moji přímou konkurenci v rámci jednoho cloudu CZFree. Jinými slovy z neziskovky ziskovka. K.
Tak jsem čekal, že vypnutí stránek HMNet povede minimálně k opravě fora. Takže to byl spíš hodně denní výpadek jen tak. Druhá Věc poslední info někdy z roku 2007. Poslední výpadek se konal před měsícem. Výpadek webu teď. To Vám nestojíme za to, aby jste nám aspoň napsali kašlem na Vás milí členové? K.
Tak jsem se sem zase po nějaké době podíval a vidím že Karel touží po odpovědích:
- Souhlasím, že byla ústní dohoda o placení poloviny nákladů na CZF peer spoj mezi námi - jediné funkční propojení, o kterém vím, je mezi mnou a Boloňskou, kde jsi na naši stranu poskytl anténu, kabel a kartu, a které jsem chápal jako pomoc pro připojení tvých lidí z Boloňské přes nás do Internetu. Pokud budeme tedy tuhle linku do budoucna provozovat jako vzájemný CZF peer, není problém uvedený HW vyúčtovat (cca 1500,-) proti tvému dluhu (stačí napsat, že to tak bude). Více než tvůj starý dluh to nebude, ten je zatím stále přes 8000,- (faktura stále nedorazila).
- Žádné tvé lidi jsem neodřízl, jsou stále připojeni, zaplacené to máš přece do konce roku. Pokud by něco nefungovalo (min. jednou se stalo), stačí zavolat, telefon máš.
- Pokud jde o zálohu, píšu pouze o tom o čem vím, o té druhé záloze nic konkrétního nevím, nedomlouval jsem to, nikdo o tom se mnou nemluvil, nemůžu tedy o ní nic psát.
- Co by jsi chtěl dostat zaplacené za založení OS???? Podpisovné???? Od koho????
- Co se týká IP adresy, musíš napsat konkrétní adresu o kterou jde a já ti napíšu zda byla přidělena nějakému našemu členovi. Předpokládám že to bude z rozsahu pro Petrika, který je naším členem a má přidělený celý subnet. Koho konkrétně on připojuje netuším, řád OS mu to nezakazuje, ani po něm nevyžaduje žádná jména a adresy - jsou to Petrikovy adresy a on je za ně zodpovědný (např pokud by z nich šly viry nebo spamy).
A to je asi vše.
Pokud chceš něco (propojení, finance) reálně řešit, piš mě nebo OS přímo, pokud jen postěžovat, jak jsou na tebe všichni zlí, stačí psát sem :-)