Ahoj,
co jsem si tu přečetl a něco pochytil od i4 či lidmi co to maji v testu tak....chvilku počkám (stejně je to vesměs vyprodané) a pak se rozhodne co dál na základě ostatních zkušeností a vlastního testu.Nicméně je to zajímavé zdá se jak na páteře tak pro koncáky.Věřím že ovladače pokud mají nějaké mušky ještě dopilují stejně jako tomu bývá u novinek jinde.
PS: Offtopic: A 2.4GHz skutečně už neřeším přes rok(rozuměj nové instalace)...,spíš si nadávám jak nejsme stejně pozadu.
V nastavení bulletaM5 je jen N(takže spíš myslel toto)...co se týče spojů na bulletech, tak jsem to zkoušel na 3km ve středně zarušeným prostředí a bohužel mikrotik stále na nstreme konfiguraci s CM9 kartami udělá víc. Tam kde bullet přenese 28-32Mbit přenese Mikrotik 38-40Mbit, když přepnete bulleta do 40MHz tak mi přenese jen 39Mbit(ale stabilně), Mikrotik v turbu mezi 50-60Mbit. Navíc se opravdu kouše LAN port, takže na spoje je nyní stále lepší Mikrotik.
Vyjádření UBNT je:
We do not officially support 802.11a/b/g mode with M series products yet. Under certain conditions, they might work OK, but we cannot guarantee anything right now.
Mě osobně funguje v "A" bez problému, musí být nastaveno 20MHz.
to POWERuser - kousani ETH resi fw 5.0.2 jinak nevim co kdo cekal, ale ja cekal pres 30mega .. a to to jede, takze spokojenost. Nejake vyhonene testy na RB me vubec neberou ... je pekne jak to uzivatele RB tvrdi, ale z mych zkusenosti je to priserne a vic jak 4mega jsem z bridge na RB433AH nedostal ...proste udes ... nahradil jsem to wispama a jelo to aspon 17 - 18 mega ... stejne anteny, stejne koaxy .. takze chyba byla v RB.
- development
- freenet, education
to PetrLa - uprimne .. za rok a pul provozovani wispu, jsem nebyl JEDINKRAT na servisu .... ale co jelo v RB vzdy, kdyz ten zmetkostroj posel vymenil jsem jej za wispa .... takze s tim pobihanim bych byl opatrny :(
- development
- freenet, education
a já mám přesně opačnou zkušenost....takže jsou dvě možnosti
a) je to rukama...tvoje nemají rády RB a moje "škatulky"
b) je to poněkud nešťastným nákupem HW, kdy tobě se kazí RB a mě "škatulky"
....a taky upřímně...snažil jsem se o totéž co tu předvádíš ty....hážeš tu špínu na RB a přitom hromada uživatelů si to nemůže vynachválit. Zrovna tak jak si jiná hromada uživatelů nemůže vynachválit "škatulky".
Takže co je lepší? ....má tato žabomyší válka smysl? Nemá. Takže pokud ti něco odešlo nebo umřelo, tak napiš odešlo mi to nebo umřelo a ať si každý udělá obrázek sám. Pokud se ti něco líbí, tak to pochval. Nestačilo by to takto? Připomíná mi to válku win vs. linux.