Bullety M5 jsem testoval na anténách Pacific Wireless 55cm talíř, zisk 28dBi, vzdálenost 2,8km a i tak žádná sláva. Mikrotik s CM9 je lepší. Na šířky pásma 20 a 40Mhz měl vždy lepší propustnost, ping sice horší, ale i tak max do 50ms, což je pro mě akceptovatelné.
to POWERuser - no vidis a treba pro mne vse vic jak 5ms na spoji je alarmujici ... nejradsi jsem kolem 1 - 2 ms ... takze prave proto je pro mne ubnt bullet M idealni zalezitost. Co se vseho kolem tyka, dost ostre se ted v ubnt piluji chyby, za cca tyden jsou uz dva RC fw ... coz je znamka toho, ze vyrobci neni jedno jak to jede a vychazi vstric pripominkam uzivatel.
- development
- freenet, education
I u nás v síti máme pár "takových"(neber to špatně, sem rád za každý podnět na zlepšení od takových lidí) ale mě se to na bulletuM prostě nedaří. Resp. zkusím teď ten poslední firmware a uvidíme.
Každopádně taky hodnotím jejich snahu velice kladně i to, že se ten firmware dá nahrát vzdáleně a zachová si po updatu svoje nastavení.
jo strašná novinka, nstreme na mikrotiku funguje uplně stejně už několik let. Taky říká klientům kdy můžou vysílat.
Takže TDMA u UBNT je taky softwarový? Přijde mi to tak protože jinak by to přece nemohly mít patentovaný, když něco podobnýho řeší Nko samo hardwarově.