ValXdater
Senior Member
|
Ja se predem omlouvam, ze budu neslusny.
Paralelu s "narodnim" pridelovanim vidim treba i tady v lokalnim pridelovani v Ostrave a okoli. Mnoho siti a lidi uz od startu bylo vylozene znechuceno zpusoby pridelovani ip, v nekterych oblastech byli zodpovedni pruznejsi a chapavejsi, v nekterych mene. Casem sla situace cim dal vice do kytek, jak nekteri mozna zacali vnimat system pridelovani i jako nastroj na SIKANU jinych nez "vlastnich" siti. To souvisi taky s relativne specifickym ostravskym prostrednim, kdy tady funguji site vice na "firemnim" principu (ma to sve priciny) a tak je prinejmensim kuriozni prakticky "konkurencni firme" predkladat pozadavky na prideleni zdroju s dokumentaci infrastruktury. Ve vysledku dneska existuji site, ktere by mohly bezne fungovat na czf adresach, ale i po marnych opakovanych snahach o prideleni se na nejake pridelovani vybodly a adresy nemaji kompatibilni a tim padem nejsou ani propojeni.
Tim jsem chtel jenom rict, aby se treba nestalo to, ze by "regulace" byla ve vysledku kontraproduktivni a vedla spise k mensi registraci a pouzivani czf zdroju (adresy, domeny, apod.). Protoze se mi to aktualne jevi spise jako vzajemne otravovani nez snaha o koordinaci.
Nejaky cas zpet jsem se taky zabyval moznosti propojeni s nekterymi nemeckymi freenety, nektere casti maji do jiste miry "slucitelne" adresovani a aktualne nepouzivany adresni prostor by treba mohl byt pouzit timto smerem, to je jenom jako otazka k zamysleni.