Nevím co na té stránce mělo být napsané, kdysi tam bývala krásně prázdná stránka, protože jsem nikdy nebyl schopen srozumitelně zformulovat, v čem přesně nám je prospěšné propojení do czfree.net. Pokud hledáte zradu v tom, že tam je 404, hledáte asi na špatném místě :-)
Mimochodem cipis sám nikdy na vlastním počítači czfree adresy neměl a zdá se, že je ani mít nechce, takže to co tady prohlašuje o zabírání IP adres není nový názor, jenom připomenutí toho, co říká odjakživa. Aby se někdo nelekal, že to vyplynulo z této diskuze.
IMHO v dobe tunelu je skutecne geograficka souvislost irelevantni. KDYBYCH do toho mohl mluvit (jakoze nemuzu), bylo by pro mne podstatne, jak zadatel ozrejmi administrativne-technicky zamer spoluprace Jablonka vs. Utin naznaceny v mape.
Z hlediska efektivni alokace nasich spolecnych zdroju je totiz lepsi, aby Utin vystupoval jako soucast ASN Jablonky, s pridelem IP adres z prostoru Jablonky (muze byt libovolne mala, i mensi nez /20, dimenzovana a navysovana presne podle potreb Jablonky a Utina) a CZF konektivitu mel tunelem tamtez - beztak se nebude jednat o zavratne propustnosti.
Zadatel by mel tuto alternativu seriozne zvazit, a pokud z hlediska planu site Utin neni zadouci, budiz. Nikomu - a zejmena Simandlovi, ktery mne neprestava prekvapovat - neni do hlavy videt.
Pripadnou alokaci ASN bych (vzhledem k velmi diskutabilni perspektive, IMHO) podminil rustem site Utin v horizontu jednoho roku, v pripade nesplneni cile pak okamzite zruseni ASN bez nahrady (v tomto pripade by mohl NIC.czf pozadat NCX centra o blokovani prefixu) a 'nucene' precislovani do prostoru nektereho z existujicich CZF ASN. Aspon tolik mista zatim (IMHO) mame, ze si muzeme v pripade pochybnosti dovolit dat prostor aby bylo jasne jak to VE SKUTECNOSTI zadatel vazne mysli.
No a samozrejme by to chtelo vedet neco vic informaci nez ze 'ja chci ASN a mimochodem - spolupracuju s Jablonkou' Zatim mi to prijde, ze muj pocatecni dojem je spravny: Simandl chce testovat reakce NIC.czf, a vubec mu nejde o zrizeni site ... tim spis bych ho hnal rakoskou ze se odvazuje plytvat ASN/IP jenom pro pobaveni verejnosti
Pánové, nechcete se už konečně přiznat, kápnout božskou? Že prostě chcete mít to pravé czfree jen pro ty své vyvolené a všechny rušivé elementy vyeliminovat?
Působí to opravdu trapně, když si to přepočítáme na domácnosti. Těch je v ČR kolik? 4-5 miliónu. Takže když vememe vámi udávaný průměr 3 IP/domácnost (jak jsem psal, my na "vesnicích" jsme asi teda lépe vybaveni ip zařízeníma), tak by ještě min. milion adres zbyl ...
A vůbec - pojďte to zveřejňovat.
Danny, ukaž nám, jak velice efektivně využíváš ty/resp. vaše sdružení rozsahy.
A ostatní, taktéž se připojte. Aspoň to pak bude jasné ...