Já si enmůžu nanostationy vynachválit.... už asi půl roku v autě vozim RB433 a tak nějak vůbec se mi nechce do toho jí někam nasadit... pájet koax konektory.... brrr.. zlatý UTP, bullet a NS... ted budeme zkoušet na ostrým provozu Mkový bullety...
věřim, že se skvěle osvědčej..
Bullety si kolegové taky chválili, ale cenově vychází stejně jako sada s RB, žádné konektory pájet nemusím, kabely si pájím do zásoby různé velikosti nebo kupuju komplet s koncovkama ale běžně dávám RB do gentleboxů od Jirouse, anténa sice není extra kvalitní ale ujde, horší je to s pigtailem ale funguje to a výsledky jsou dobré, mám z toho parádní outdoor řešení kam taky táhnu jenom UTP a v nouzi tam vejde i switch. Mikrotik je velice komfortní záležitost, žádné jiné zařízení nemám tak rychle nakonfigurované a na žádném jiném zařízení nemám takový přehled o tom co se děje...
Omg, Neřikal jsi že ty se o sít vůbec nestaráš ? ty jí jenom stavíš pro někoho jiného resp připojuješ lidi a tak, nepotřebuješ vědět nic o tom co se na síti děje, to řeší jejich helpdesk....
jo gentlebox a MK je taky cajk řešení, ale vsad se, že kdyz za někym přídeš a ukážeš jim NS5loco a gentlebox a vyberte si jakou hrzu chcete mít za oknem, vyberou si určitě spíš Loco.... mám loco i menšim městem na vzdálenost 1,4km a signál mam i podle MK, kterej je na straně AP nějakých -74 to mi příde docela fajne na tak malinkou anténku... bullety dávam jenom na páteře...
Tak tyhle diskuzi ted trochu nerozumim. V prvni rade se ptas na zkusenosti s necim co je skoro totez co NS a pak tu pises o tom, ze NS nemas rad a jak jsou vsichni blbci kdyz pouzivaji levna zarizeni..
Opravdu asi nechapu obrat v diskuzi, ale psal si tu ty, ze chces usetrit a najednou to tu kritizujes.. Nechapu..
Jinak osvedcena zarizeni jsou JRC24 + gentle + RB411, ale to uz je ponekud drahy.
Dalsi osvedceny je reseni s Bullet kde neni vetsina problemu s koaxama/pigosema atd..