no už ho mám doma taky. Měl jsem trošku potíže rozchodit SATA disk pod CZFCentOSem, neboť ahci.ko není v žádném se standardních kernelů ani initrd co jsou na vybuilděném image.
Mám k tomu totiž CF->SATA redukci z Alzy. Jinak existují i pěkné, ale dražší MiniPCIe SSD disky, které jdou zacvaknout přímo do MiniPCIe slotu na tom boardu a dokonce existuje i CF->MiniPCIe redukce.
Jinak se Johnstown zatím tváří velmi rozumně a moc nežere. A je k němu skvělá dokumentace od Intelu (na stránkách intel.com).
Jedna věc by mne hodně zajímala: PCI slot na Johnstownu dá podle specifikace maximálně 2A na 5V. Což je tak akorát na ukrmení čtyř CM9 v RB14, pokud RB14 používá 5V LDO lineární regulátory. Každá CM9 žere cca 430 mA na 3.3V při plném zatížení a plném výkonu, takže dohromady je to 4x430=1.72A na 3V. Pokud je tam LDO a ne měnič, bude tam i 1.72A na 5V.
Nepodařilo se mi sehnat manuál k RB14, takže nevím, jestli se umí krmit i z 3.3V na sběrnici. Asi ano - jinak by nefungovala v ALIXech. A taky je to asi důvod, proč ti v Johnstownu může fungovat RB18 s 8 CM9-kami. Mimochodem, koukám, žes experimentálně pořídil i tu ...
No, pokud vím, tak SR71 se sice ještě dá v leckterém eshopu najít, ale už ji Ubiquiti nějakou dobu nevyrábí. Bohužel.
Poslední informace od nich byla, že teď se rozhodli dělat Bullety a Rockety a že tudíž o výrobu MiniPCI a MiniPCIe kartiček nemají moc zájem, neboť by konkurovali sami sobě.
V cizině se ale dají sehnat Atherosové MiniPCIe karty jiných výrobců docela snadno.
Ano, Johnstownu stačí jen 12V, které se do něj přivedou buď kulatým konektorem zvenku, nebo se dají píchnout do toho 4-pinového konektoru poblíž. Tyto dva jsou natvrdo paralelně propojeny a tudíž není rozumné je zapojit najednou.
Molex je na Johnstownu VÝSTUP napájení. Do něj se dá zapojit třeba disk, nebo napájet cokoli jiného co potřebuje 5V - Johnstown má na sobě 12V->5V měnič, který zvládne dát na 5V alespoň 2A.