Pokud chcete zálohu a nikoliv vymýšlet exporty a podobné kraviny:
1. možnost až bude stroj v Sitelu poskytnu po ISCSI disk o velikosti jakou chcete a na něj se dá mirrorovat při pádu HW vyměníte komplet HW a připojíte jen disk k sync .... tj vše
2. možnost na ISCSI disc se bude šifrovaně odlevat jak DD img tak data a dump db
3. možnost paranoja největší zakoupí se licence IBM TivoliStorage Manager nebo Symantec NetBackup na stroj si nainstalujete agenta nastavíte šifrování a TSM řeší image disku + backub a to denně geofraficky klidně někam do háje přes sít jelikož umí i z img disku incr na urovni bajtu a to samé v backupu
zálohuju s tím u zákazníků přes ADSL celé servery !
sima: otazky jsou zcela mimo misu. Forum uz zalohovane je v ramci NFX a vsichni to vi a je to verejne dokumentovane, protoze to sem dany pise mj. v tomhle threadu.
Rozkopirovavat na vic boxu je <>vina což každej ví. Jediněj systém odolnej na zneužitelnost bude, když to každej zástupce zažifruje svým klíčem a na odemčení budou potřeba všichni, což je samozřejmě taky blbost.
Ahoj,
mě se ty otázky zdají v pořádku. Nikde totiž není veřejně uvedeno jaké zálohy máme k dispozici a tedy není možné posoudit kvalitu zálohování. Prostě to nikde není zdokumentované. Ale pokud máte odkazy na dokumentaci k zálohám, o kterých tvrdíte že jsou, budu rád pokud je sem uvedete.
V každém případě to hlasování, pokud je už teď vše v pořádku, nic nenaruší a jen zjistíme co si přejeme, ne?
Současný tvar otázek je následující
---------------------------------
A) Chcete aby se dělaly zálohy kódu a dat projektů CZfree.Net?
Ano
Ne
Zdržel jsem se hlasování
B) Chcete aby zálohy kódu a dat projektů CZfree.Net byly veřejně zdokumentované (kdo je má, co má, kontrolní součet)?
Ano
Ne
Zdržel jsem se hlasování
Pokud to chcete doplnit a nebo upravit tak budu jen rád.